Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S chladným počasím se do domů stěhují myši a na půdu kuny. Jak je vyhnat?

Dny se zkracují a venkovní teploty začnou pomalu a jistě padat k nule. Právě přechod podzimu a zimy je obdobím, kdy si hlodavci hledají nová, teplejší útočiště. Obyvatelé tak ve svých příbytcích běžně nachází stopy po myších, kunách či dokonce potkanech. Hlodavců se přitom lze jednoduše, účinně a přitom bezpečně zbavi

Řešením nevyžádané přítomnosti hlodavců v domech, na půdách, ve stodolách či na zahradě se dlouhodobě zabývá moravská firma Format 1. Na trhu působí od počátku devadesátých let a za tu dobu pomohla od nechtěných škůdců desítkám tisíc domácností. 

„Naše výrobky jsou účinné a humánní zároveň. Fyzicky nijak neubližují, díky čemuž nepředstavují nebezpečí ani pro lidi či domácí zvířata,” vysvětluje jednatelka společnosti Format 1 Lucie Jakubčíková.

Myši z domova, kuny z půdy

K odhánění hlodavců a další nežádoucí zvěře slouží různé druhy plašičů. „Podle typu fungují na myši, krysy, kuny, potkany či lasičky. Zahrádkáři pak ocení i plašiče krtků, kryzců nebo ptáků,” jmenuje Jakubčíková. 

V nabídce Format 1 je tak k dispozici několik druhů plašičů. Zákazníci si podle toho, zdali chtějí hlodavce vyhánět z obytných či nebytových prostor, vybírají slyšitelná nebo ultrazvuková zařízení. „Liší se podle intenzity vydávaného tónu, který je zvířatům nepříjemný,” vysvětluje jednatelka. 

Na svých stránkách nabízí firma jednoduchý návod, jak si vybrat ten správný druh zařízení na ochranu před různými druhy škůdců. „Na použití do míst, kde není přístup k elektřině (typicky kurníky, stodoly, zahrady), nabízíme plašiče na baterie. Naopak do obytných prostor se více hodí plašič na síťové napájení přes dodaný adaptér,” dodává Jakubčíková.

Kuny jsou mazaným nepřítelem majitelů aut. Zbavit se jich přitom lze snadno a levně

S nadcházejícím podzimem by měli zbystřit především majitelé aut, kteří svůj vůz neparkují v dobře zajištěné garáži. Chladné počasí je totiž každoročně spojené s řáděním kun, které páchají v motorovém prostoru aut velké a zároveň nebezpečné...

Devadesát dní na vyzkoušení

Vzhledem k široké nabídce různých druhů plašičů si navíc moravská firma připravila pro své zákazníky službu VYZKOUŠEJ 90. Plašiče, odpuzovače, lapače hmyzu a další výrobky z kategorie Elektronika pro dům a zahradu mají lidé možnost vyzkoušet a pokud by jim z nevyhovoval, tak i vrátit.

„Pokud by zákazník nebyl s naším zbožím z jakéhokoli důvodu spokojen, může jej do 90 dnů od jeho obdržení vrátit a dostane zpět své peníze,” uzavírá jednatelka společnosti Format 1.

Ohodnoť článek

Štítky format 1, plašič, krtci, ptáci, hmyz, zahrada, dům, garáž, myš, kuna, hlodavci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S chladným počasím se do domů stěhují myši a na půdu kuny. Jak je vyhnat?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.