Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam s dětmi? Drbna přináší přehled nejhezčích zábavních parků

Jednou z možností, kam vzít děti o prázdninách, aby měly nezapomenutelný zážitek, je zábavní park. Ve východních Čechách jich máme hned několik. My vám přinášíme jejich přehled i s cenami vstupného. Na seznam jsme zařadili i oblíbené Mirakulum ve středních Čechách, které je také v dojezdové vzdálenosti.

Baldův svět

Ve východních Krkonoších nedaleko Trutnova v areálu Mladé Buky naleznete Baldův svět. Ten nabízí letní atrakce, vodní hřiště i vyhřívané brouzdaliště. Na ploše o rozloze 40 tisíc metrů čtverečních je nové 3D bludiště se třemi patry, houpačky, prolézačky s tobogány, obří trampolíny a bungee trampolína, letní tubing, síťová atrakce s vyhlídkou, minizoo s malými holandskými kozičkami, maxi Člověče, nezlob se, ohniště, Čertovská stezka nebo naučná stezka Poznávej přírodu s Baldou. Samozřejmostí je občerstvení, sociální zázemí a převlékárny.

V areálu platí zákaz vstupu se psy a jinými zvířaty. Vstup pro jednu osobu na celý den tu vyjde na 180 korun. Děti do dvou let mají vstup zdarma.

Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou

Největší volnočasový areál ve východních Čechách nabízí Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou, který slibuje zábavu pro celou rodinu. Čeká vás tu i sportovní vyžití (areál nabízí plážové sporty, různé druhy trampolín nebo skákací hrady).

V areálu je i několik naučných stezek, například Hmyzákov, na které potkáte hmyz z naší tuzemské přírody v obřím provedení, Dinoprales s prehistorickými ještěry, pěší safari s býložravci Zvířátkov a Kozov s holandskými zakrslými kozami.

Součástí Fajnparku je i Miniměsto, hrací plocha s odrážedly a plastovými domečky pro nejmenší děti od dvou do osmi let. V areálu je i opičí dráha, dráhy s miniauty, minitraktory nebo miničtyřkolkami, vodní děla pro horké letní dny nebo vzduchová děla na bitvy s molitanovými míčky.

Základní vstupné do Fajnparku vyjde na 320 korun, děti do dvou let mají vstup zdarma.   

Dolní Morava

Bohaté vyžití pro děti nabízí i Horský resort Dolní Morava, kde mají několik zážitkových parků. Mamutíkův vodní park nabízí například ostrov s herním domečkem uprostřed vodní hladiny, kapitánské kajuty nebo vory pro dobrodružnou plavbu. V horní části parku voda vyvěrá v potůčcích, které lze regulovat stavidýlky a roztáčí mlýnské kolo.

Lesní zážitkový park zase vezme děti do světa pohádkových domečků, skluzavek a prolézaček. Ti odvážnější mohou vyzkoušet jízdu obřím tobogánem. Součástí parku je i herna s interaktivními hrami, kuchyňka s nádobím nebo pracovní stůl s nářadím. Malí i velcí návštěvníci si tu mohou odpočinout v závěsných sítích a houpačkách.

Pískový svět nabízí atmosféru divokého západu se stavbami jako z westernového filmu. Děti se tu mohou také pustit do archeologických vykopávek z doby lovců mamutů nebo si vyzkoušet rýžování zlata. V areálu jsou i tři tubingové dráhy, lezecké stěny nebo obří vzduchová trampolína.

Vstup do zážitkových parků na Dolní Moravě mají děti do 90 centimetrů zdarma. Ostatní zaplatí 290 korun, při nákupu online 260 korun.

Mirakulum

Jedním z nejoblíbenějších dětských parků je Mirakulum ve středočeských Milovicích. Tady najdete lesní hřiště, kontaktní zoo, bludiště, obří trampolíny a houpačky, lanová centra, prolézačky, dílničky nebo několik tobogánů od obřích až po ty nejmenší. V areálu je i velký dřevěný hrad s osmi věžemi a podzemními chodbami. Proto je dobré vzít si s sebou i baterky. Pro nejmenší děti tu mají novou pestrobarevnou vesničku V zemi prasátka Pigy. Součástí parku je i rozsáhlý Vodní svět nebo naučné stezky.

Do příští neděle 15. srpna se tu navíc koná Týden se Čtyřlístkem. Známá čtveřice má pro děti na stanovištích řadu úkolů a soutěží. Po jejich splnění děti čeká spoustu lákavých odměn.   

Vstupné platí pro všechny osoby s výškou nad 90 centimetrů, cena na celý den je 250 korun.  

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Baldův svět, Fajnpark, Dolní Morava, Mirákulum

Štítky zábavní park, atrakce, děti, výlet, prázdniny, kam vyrazit, vodní svět, minizoo, trampolína, Východní Čechy, Středočeský kraj, houpačka, naučná stezka, Dolní Morava, Krkonoše, Trutnov, Mladé Buky, Chlumec nad Cidlinou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam s dětmi? Drbna přináší přehled nejhezčích zábavních parků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.