Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nebudete přeci zavřeni doma. Je čas výletů. Užijte si léto v Orlických horách

PR článek

Srpen je měsíc s nejstálejším počasím v roce. Je příjemně teplo, ještě docela dlouho světlo, dá se toho hodně stihnout. To nás vede neomylně k rozhodnutí někam si vyrazit. Kam? Do Orlických hor! Orlické hory jsou dosud málo známou, přesto z hlediska přírodního, historického i sportovního nesmírně významnou oblastí České republiky.

Orlickými horami kráčela historie. Své stopy tu zanechaly jak šlechtické rody v podobě nesčetných zámků, parků a dalších architektonických památek, ale i novodobé dějiny se vepsaly do jejich tváře.

Hrady a zámky jako Potštejn, Litice, Doudleby nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Kvasiny, se prolínají s linií prvorepublikového hraničního opevnění podél celého hřebenu Orlických hor s pevnostmi jako Hanička nad Rokytnicí v Orlických horách, Bouda na Suchém vrchu a Hůrka v Králíkách.

Na Zdobnici si můžete zkusit svou zdatnost na jednosměrných trailech různých délek a obtížností, nebo se můžete jen projet po Jiráskově stezce od Anenského vrchu po Šerlich, občas se vyšplhat na některou z četných rozhleden a podívat se prý až do Alp.

Nemáte kolo? Nevadí. Můžete si kola včetně elektrokol vypůjčit v půjčovně Outdoor-Sportu kousek od náměstí v Rokytnici v Orlických horách. Mají tam široký výběr nejen kol, ale i dalšího sportovního vybavení, které je možno si vypůjčit či koupit.

Nebo na kolo vůbec nechcete? Pak ovšem doporučuji vypravit se k Pastvinské přehradě, kde je báječné koupání, půjčovna šlapadel nebo dlouhá bobová dráha. Neplavcům pak radím vyrazit na golf do Nebeské Rybné. Protože tam na Vás čeká nejen klasický golf, ale i fotbalgolf, netradiční kombinace dvou populárních sportů, ve které se do jamky dopravuje fotbalový míč fotbalovým způsobem.

A co je na tom nejlepší? Všechny tyto zajímavosti jsou rozmístěny v horském, přesto ne úplně nejnáročnějším terénu, jsou propojeny hustou sítí velmi dobře značených silniček a cyklostezek, které Vás provedou od jedné zajímavosti ke druhé, přičemž jsou ozdobeny množstvím hospůdek a občerstvovacích míst, kde si můžete odpočinout, dát si něco dobrého, dobít baterky sobě i svému elektrokolu.

... naslhledanou v Orlických horách!

Kontakty:
tel: +420 606 645 743
mail: pujcovna@outdoor-sport.cz, outdoor@rokytnice.cz
www: www.outdoor-sport.cz

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Orlické hory, srpen, kam vyrazit, sport, historie, Česko, Rokytnice v Orlických horách, Potštejn, Doudleby nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Litice, Kvasiny, Suchý vrch, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebudete přeci zavřeni doma. Je čas výletů. Užijte si léto v Orlických horách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.