Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zastupitelstvo kraje bude jednat v Adalbertinu. Jednací sál hejtmanství nevyhovuje

Na zítřejší den má zastupitelstvo Královéhradeckého kraje v plánu další jednání. Nyní se však přesune do velkého sálu Adalbertina na třídě ČSA v Hradci Králové. Sál hejtmanství totiž nevyhovuje aktuální kronavirové situaci. V posledním případě prý jednání komplikoval.

„Po nedávném zasedání zastupitelů se prostory v sídle kraje ukázaly jako nedostačující pro aktuální situaci,“ vysvětluje hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). Část zastupitelů sice jednala přímo ve velkém sále, několik jich ale bylo v okolních místnostech. 

„Technicky se nám tuto možnost podařilo zrealizovat, pro další zasedání ale využijeme jednodušší variantu, kdy budou všichni na jednom místě,“ dodává hejtman. 

Inspirací Královéhradeckému kraji by mohl být sousední Pardubický kraj. Zde zastupitelstvo jednalo na zimním stadionu. 

Do velkého sálu se veřejnost nedostane 

Ačkoliv je jednání zastupitelstva veřejné, lidé se do sálu nedostanou. Přístupné bude pouze předsálí velkého sálu. Další variantou je sledovat jednání vedení kraje online na jejich webu. 

„Jednotliví členové zastupitelstva budou rozsazeni v rozestupu dvou metrů a pracovníci krajského úřadu budou dohlížet na důsledné dodržování hygienických nařízení, jako je dezinfekce rukou a zakrytí dýchacích cest rouškou,“ vysvětluje Dan Lechman, mluvčí kraje. Podobnou situaci bylo možné vidět při posledním jednání vedení Hradce Králové. 

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje má 45 členů a schází se jednou měsíčně. Pro jeho usnášeníschopnost je nutná účast minimálně 23 zastupitelů. 

Ohodnoť článek

Foto KU Královéhradeckého kraje

Štítky jednání, zastupitelstvo, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Adalbertinum, koronavirus, opatření, České aerolinie, Jiří Štěpán, ČSSD, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo kraje bude jednat v Adalbertinu. Jednací sál hejtmanství nevyhovuje  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.