Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Babiš s obytňákem navštívil hradecký kraj. V Lázních Bělohrad na něj čekala technopárty

Dnes odpoledne Andrej Babiš (ANO) ukončil dvoudenní návštěvu Královéhradeckého kraje. Většina jeho zastávek se obešla bez komplikací. Největší odpor zažil v Lázních Bělohrad. Skupinka místních připravila hlasitou aparaturu a pustila smyčku speciálního remixu. Například do Nové Paky přijel o půl hodiny později. Stejně dlouhou dobu kritizoval současnou vládu.

“Naše současná vláda je ta nejhorší v Evropě,” řekl ve svém monologu Andrej Babiš na Masarykově náměstí v Nové Pace. Ve svém proslovu řešil především zdražující se energie, inflaci a podporu rodin a podnikatelů. V jeho slovech ho podpořil i ministr Karel Havlíček (ANO) a také kandidát na senátora Jaromír Dědeček (ANO). 

Jeho předposlední zastávka v Královéhradeckém kraji byla pravděpodobně nejklidnější. Zhruba 150 lidí se seskupilo kolem jeho obytného vozu a na první pohled nebylo jasné, kdo je jeho podporovatel a odpůrce. Pouze chvílemi jsme z davu slyšeli hlášky typu: “A teď tu o Sněhurce”.  

Podobným výlevům se Andrej Babiš bránil hláškou: “Zdravím podporovatele a voliče SPOLU. Gratuluji k nové vládě.” To během své návštěvy zopakoval hned několikrát.  

Celá návštěva Nové Paky se obešla prakticky bez komplikací. Nezasahovala policie ani jeho ochranka. Její členové pod svým civilním oblečením jen těžko schovávali zbraně. Chvílemi to vypadalo, jako by chtěli, aby si jich účastníci shromáždění všimli.

V Lázních Bělohrad na Babiše čekala technopárty  

O něco krušnější chvíle zažil Andrej Babiš a Karel Havlíček v sousedním městě Lázně Bělohrad. Skupinka odpůrců na náměstí v centru připravila dodávku s hlasitým zvukovým aparátem. Z něho během návštěvy hráli speciálně připravený remix s textem: “Jsem Babiš, jsem prase. Jsem Babiš, jsem nepřítel.”  

V Lázních Bělohrad Babiš zakončil první den své návštěvy. Mimo jiné navštívil i Dobrušku, Červený Kostelec, Dvůr Králové nad Labem, Jičín, Kopidlno, Vrchlabí nebo město Náchod. Ani tam se vše neobešlo bez komplikací. 

V Náchodě došlo na šarvátky, facky a strkanice  

Andrej Babiš se svým obytným vozem objíždí Královéhradecký kraj už od včerejška. Také navštívil Dobrušku, Červený Kostelec, Dvůr Králové nad Labem nebo Náchod. Tam na něj čekalo několik odpůrců s transparenty, kteří se ho snažili vypískat. Zněla hesla jako „Bureše do koše“.  

V jednu chvíli došlo i k potyčce mezi jeho podporovateli a odpůrci. Jeden z podporovatelů se pokusil strhnout transparent s nápisem „líp bude jen BEZ TEBE babišovské STB“. V tu chvíli došlo ke strkanici a jeden z účastníků upadl na zem.  

Exministr vyrazil se svým obytňákem po České republice v polovině května. Za tu dobu ještě oficiálně nepřiznal, že jde o volební kampaň na prezidenta republiky. Političtí kolegové a část veřejnosti ho za to odsuzuje. V některých případech totiž dává přednost svým jízdám před účastí v poslanecké sněmovně.   

Andrej Babiš se ve vrcholové politice pohybuje od roku 2011, kdy založil své hnutí ANO. O tři roky později se stal ministrem financí, kterým byl do roku 2017. V tentýž rok se stal premiérem, kterým byl do voleb v minulém roce. Od té doby sedí v opoziční části poslanecké sněmovny. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Andrej Babiš, Karel Havlíček, ANO, obytňák, Královéhradecký, kraj, kampaň, politika, odpůrce, Lázně Bělohrad, Náchod, Nová Paka, bude líp, Královéhradecký kraj, návštěva, ANO 2011, vláda, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš s obytňákem navštívil hradecký kraj. V Lázních Bělohrad na něj čekala technopárty  |  Politika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.