Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tři největší akce v Trutnově letos nebudou, pořadatelé kritizují chaos kolem restrikcí

Přestože vláda slibuje postupné rozvolňování proticovidových opatření, pořadatelé velkých kulturních akcí posouvají termíny na příští rok. Nikdo totiž netuší, jaké budou podmínky, a větší akce zorganizované pro menší počet lidí se organizátorům nevyplatí. Ruší se i tři největší akce v Trutnově.

Pivofest, festival extrémní hudby Obscene Extreme a Dračí slavnosti – tři největší kulturní akce v Trutnově se letos nejspíš neuskuteční, někteří organizátoři už oznámili náhradní termín v roce 2022, podobně jako například organizátoři Rock for People nebo metalového festivalu Brutal Assault.

„Celosvětová situace kolem covid-19 se nelepší a chaos kolem restrikcí v České republice je naprosto šílený. V této chvíli vůbec netušíme, co bude za týden, natož v létě, takže jsme se rozhodli opět přesunout Obscene Extreme na rok 2022. Věřte, že se nám toto rozhodnutí nedělá lehce, ale ta čistá frustrace z toho, že vám, fanouškům OEF, vlastně nemůžeme slíbit vůbec nic, a která nás neuvěřitelně drtí, nás vede k tomu, abychom festival o rok přesunuli a společně doufali, že příští rok opravdu proběhne tak, jak má,“ uvedli organizátoři na svém Facebookovém profilu. Ti jsou nadále v kontaktu s nasmlouvanými kapelami a většina z nich už přislíbila účast v následujícím roce. Jako náhradní termín pořadatelé určili 13. až 17. červen 2022, všechny vstupenky a vouchery zůstávají v platnosti na příští rok – stejně jako před rokem.

„I pro letošní rok máme záložní plán, který bychom rádi zveřejnili, až bude jisté, že budeme vůbec schopni v létě něco uspořádat. Dříve vás nechceme krmit žádnými sliby a plány,“ dodávají organizátoři Obscene Extreme.

Na příští rok, konkrétně na 11. června 2022, se přesouvá i trutnovský Pivofest, na který každoročně dorazily tisíce lidí. Během minulých ročníků tu vystoupili například No Name, Mig21, Bára Poláková nebo Olympic.

Prozatím jsou odsunuté na neurčito i Dračí slavnosti. „Vše je zatím nejasné, ale přesto věříme, že se nám je podaří ještě letos uskutečnit. Všichni budete včas informování, až se věci pohnou a bude možné větší shromažďování lidí,“ uvedl pořadatel, občanské sdružení Trutnov – město draka, na svém webu.

Mezi další zrušené akce v Trutnově patří i koncert symfonického orchestru Police Symphony Orchestra, který měl proběhnout zítra. Náhradní termín je 5. března 2022.

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek/FB Pivofest

Štítky kultura, festival, zrušeno, koronavirus, restrikce, Trutnov, Obscene Extreme, Pivofest, Dračí slavnosti, Rock for People, Brutal Assault, Česko, Barbora Poláková, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři největší akce v Trutnově letos nebudou, pořadatelé kritizují chaos kolem restrikcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.