Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Namísto kin začínají v této době ožívat autokina. Do Čermné se vrátí po 15 letech

Do kin teď nemůžeme, a tak se napříč republikou objevují autokina. V Královéhradeckém kraji posuzovali hygienici dvě od dvou žadatelů. Jedno má být na Náchodsku, druhé je na Rychnovsku. Právě to na Rychnovsku, konkrétně v Čermné nad Orlicí, bude promítat už tento týden. Platit ale budou protiepidemická opatření.

V podmínkách kraje, byla ke včerejšímu odpoledni Krajskou hygienickou stanicí posouzena navrhovaná protiepidemická opatření pro dvě autokina od dvou žadatelů. Vztahovala se nejen, k v té době platným vládním opatřením a mimořádnému opatření ministerstva zdravotnictví, ale zároveň ke konkrétní lokalitě. Jde o Čermnou nad Orlicí na Rychnovsku.„V jednání je jedna žádost z okresu. Náchod, kdy byl žadatel vyzván k doplnění podkladů,“ říká mluvčí Krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

„Pro úplnost dodávám, že Krajská hygienická stanice není ze zákona zmocněna k povolování provozu mobilního autokina, pouze v tomto případě vyhodnocuje provozovatelem navržená protiepidemická opatření z pohledu možných zdravotních rizik,“ doplňuje Krejčí.

Autokino v Čermné

V Čermné nad Orlicí, se podle starosty Davida Josky, promítalo naposledy v roce 2005. Oživení to tedy bude po 15 letech. Místo k zaparkování tu najde 120 řidičů se svými auty. Přesně tolik bude i uvolněných vstupenek na jedno představení. „Pokud bude o promítání zájem, pokusíme se zařadit ještě nějaká představení na sobotu a neděli,“ říká Joska.

Protiepidemická opatření stanovena hygieniky, která budou platit

  • v místě nebudou toalety ani odpadkové koše
  • zákaz vystupování z vozidla
  • omezený rozsah poskytovaných služeb
  • upřednostnění bezkontaktní platby (při vjezdu,se podle organizátora, prokážete platnou vstupenkou z Ticketportalu)
  • jsou potřeba ochranné prostředky dýchacích cest (pokud se nejedná o osoby, které sdílejí společnou domácnost)
  • vybavení obsluhy ochrannými pomůckami (ochrana dýchacích cest, rukou při platbě v hotovosti s bariérovým přístupem k zákazníkovi, sanitární zázemí)
  • prokazatelný způsob informování účastníků o nastavených pravidlech a postupech + opatřeních v případě jejich neplnění ("V případě opakovaného porušení pravidel si pořadatel vyhrazuje právo návštěvníka vykázat z areálu bez náhrady", uvádí organizátor Jan Dušek)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Honza Dušek; Südkurier

Štítky autokino, Čermná nad Orlicí, Náchodsko, Rychnovsko, hygiena, opatření, okres Rychnov nad Kněžnou, Čermná, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Jan Dušek, Ticketportal SK, Náchod, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namísto kin začínají v této době ožívat autokina. Do Čermné se vrátí po 15 letech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.