Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

O víkendu vyjede do východních Čech historický parní vlak. Zastaví se i v Hradci Králové

Během tohoto víkendu mohou milovníci historických vlaků vyrazit na jízdu východními Čechy. Historický parní vlak vyjedete tuto sobotu 26. srpna. Vypraví se z Dolní Lipky přes Letohrad, Žamberk, Kostelec nad Orlicí až do Hradce Králové a zpět.

Parní vlak vyjede ze stanice Dolní Lipky v 9:00 a do své cílové stanice na hlavním nádraží v Hradci Králové přijede krátce před polednem. Na zpáteční cestu se souprava vydá ve 14:39 a zpět do Dolních Lipek dorazí v 17:20. Během své cesty zastaví i na 13 vlakových zastávkách a nádražích.   

„Výletní jízdu podpořil Královéhradecký kraj společně se sousedním Pardubickým krajem,“ uvádí na webu hradeckého kraje mluvčí Dan Lechmann.  

Cena jízdného se odvíjí od délky trasy, kterou se rozhodne cestující absolvovat. Všeobecně se dá říct, že cena jízdenky se pohybuje od 95 do 165 korun. K té je třeba připočítat i 30 korun v případě, že s sebou má cestující jízdní kolo nebo kočárek. Děti do šesti let mají jízdu zdarma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, Dolní Lipka, Východní Čechy, Česko, Žamberk, Letohrad, Kostelec nad Orlicí, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, parní, historický, vlak, jízda, koleje, vlaková, souprava, jízdní, řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu vyjede do východních Čech historický parní vlak. Zastaví se i v Hradci Králové  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.