Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam o víkendu? Na Nábřeží sochařů, Svatoanenské slavnosti nebo noční prohlídky zámku

Tento víkend se v sobotu konají charitativní Svatoanenské slavnosti s bohatým kulturním programem, v Opočně pořádají noční hrané prohlídky a na zámku Hrádek u Nechanic se po oba víkendové dny bude hrát pohádka. V neděli bude v Hradci Králové Nábřeží sochařů.

V neděli se v Hradci králové koná tradiční akce Nábřeží sochařů, v rámci které budou moci návštěvníci obdivovat sochy vytvořené na Hořickém sochařském symposiu. V souvislosti s akcí bude od 20 do 23 hodin uzavřená část Gočárovy třídy. Objízdné trasy povedou ulicemi Dukelská, Střelecká a po třídě Karla IV.

V Žirči u Dvora Králové nad Labem v sobotu pořádají 20. Svatoanenské zahradní slavnosti. Návštěvníci uvidí prezentaci řemesel od středověku po 19. století, chybět nebude písař, dráteník, sýrař nebo kořenářka. Připravený je bohatý kulturní program na čtyřech scénách, vystoupí tu hudební seskupení Hradišťan nebo písničkář Voxel. Pro děti tu bude kolotoč, jízda na koni nebo malování na obličej. Výtěžek ze vstupného poputuje na zajištění terapeutické péče pro nemocné roztroušenou sklerózou. Každý účastník slavností bude muset být schopen doložit negativní test na koronavirus, potvrzení o prodělání nemoci nebo potvrzení o ukončeném očkování.

Na Hrádku u Nechanic se tento víkend konají speciální pohádkové prohlídky Čertův poklad. Pohádka se odehraje na nádvoří a ve sklepení zámku. Hraje se v sobotu i v neděli v 9:30, v 10:45, ve 14:00 a v 15:15. Nutná je rezervace předem.

Na nevšední zážitek láká i zámek v Opočně, kde se v sobotu konají hrané noční prohlídky. Od 19 do 22 hodin budou návštěvníky zámkem provázet rakouský ministr zahraničí Metternich, pruský král Bedřich Vilém III. a ruský car Alexandr I. Pořadatelé doporučují si místa na prohlídce předem rezervovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Domov sv. Josefa, Kudy z nudy, město Hradec Králové

Štítky akce, víkend, prohlídka, zámek, trhy, koncert, slavnost, Hradec Králové, Hrádek, Zámek Opočno, Nechanice, Karel IV. Lucemburský, Bedřich Vilém III., Dvůr Králové nad Labem, Žireč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na Nábřeží sochařů, Svatoanenské slavnosti nebo noční prohlídky zámku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.