Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Kam o víkendu? Na policejní veterány, městské slavnosti nebo staročeský jarmark

Přestože nejspíš největším tahákem o víkendu bude divadelní festival v Hradci Králové, koná se i řada dalších akcí. Vyrazit můžete například na mimořádné prohlídky běžně nepřístupných míst na zámku v Opočně nebo na spanilou jízdu historických policejních aut.

V Opočně zítra lákají na mimořádné prohlídky běžně nepřístupného druhého patra zámku aneb Opočno opačně – co je obvykle uzamčeno, odemkneme. První prohlídka bude vycházet v 10:15, poslední ve 14:45. Maximální počet návštěvníků v jedné skupině je dvacet lidí, proto pořadatelé doporučují rezervaci předem, a to buď telefonicky nebo e-mailem.

Zavzpomínat nejen a prvorepublikovou Pragu Alfu, Škodu Tudor nebo na Škodu 1201 z padesátých let a na motocykly ČZ 175, Jawy 350 a 500 můžete na Pardubicku a Rychnovsku. Zítra se totiž koná spanilá jízda historických policejních vozidel. Startuje se v 8 hodin ráno na náměstí v Králíkách. Další zastávky budou na náměstí v Žamberku, Letohradu, Ústí nad Orlicí, Vysokém Mýtě, v Pardubicích a v Holicích. Potom spanilá jízda přejede do Královéhradeckého kraje, kde bude už v odpoledních hodinách stavět na náměstí v Borohrádku a v Kostelci nad Orlicí.

V Novém Bydžově letos obnovili oslavy města, bohatý program tu je už od čtvrtka. Na sobotu je připravený staročeský jarmark, vystoupení mažoretek nebo závod o nejpomalejšího cyklistu. Na večer se chystá udílení studentských cen a dražba dresu fotbalisty Jana Kuchty, odchovance bydžovského klubu. Doprovodný hudební program vyvrcholí nočním vystoupením Marka Ztraceného a skupiny Žlutý pes.

Ve Vrchlabí zase pořádají první ročník Krkonošských trhů, na náměstí T. G. M. bude spoustu stánků s občerstvením od farmářů. Na náměstí Míru bude zároveň Flérjarmark, kde si lidé budou moci nakoupit nové ruční výrobky přímo od jejich výrobců.

V Nové Pace pak pořádají tradiční festival Slavnosti slunovratu. V Jírových sadech bude v sobotu od půl jedné živá hudba a na dvorečku Městského kulturního střediska Nová Paka zahrají dětem pohádky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kudy z nudy | Zdroj Kudy z nudy, Akce Hradecka, Nový Bydžov, FB Slavnosti slunovratu

Štítky akce, víkend, prohlídka, veteráni, zámek, trhy, koncert, slavnost, Opočno, Hradec Králové, divadelní festival, Praga Alfa, Škoda 1101/1102, Škoda 1201, Jan Kuchta, Marek Ztracený, ČZ 175, Jawa 350, Nová Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na policejní veterány, městské slavnosti nebo staročeský jarmark  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.