Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za 24 hodin 11 srážek se zvěří, podobných nehod v kraji stále přibývá

Nejčastěji jde o divoké prase, srnu, daňka, zajíce nebo lišku. Policie v posledních dnech eviduje napříč celým krajem zvýšený počet dopravních nehod zaviněných střetem se zvěří. K největšímu počtu takových nehod dochází na Náchodsku. Policisté proto opět připomínají, jak správně reagovat.

V lepším případě pavouk na čelním skle, rozbitá světla či promáčknutá kapota, v horším případě auto na odpis a vážná zranění – to jsou dopady dopravních nehod při střetu s lesní zvěří. „Přestože srážka se zvěří hrozí řidičům celoročně, opět vidíme, že na jaře a na podzim nám hrozí mnohem častěji, a to převážně v brzkých ranních nebo pozdních nočních hodinách. V Královéhradeckém kraji jen za posledních sedm dní evidujeme 32 nehod při srážce se zvěří,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná. Z toho je jedenáct srážek jen za posledních 24 hodin.

K nejvíce dopravním nehodám při srážce se zvěří došlo za poslední týden na Náchodsku. „Nejvyšší vyčíslená škoda byla 90 tisíc korun. Poslední střet se zvěří evidujeme dnes krátce po sedmé hodině ranní na Rychnovsku u Nové Vsi, kde došlo ke střetu se srnou,“ říká mluvčí.

Policisté upozorňují, že do podobné situace se může dostat každý řidič, proto je nutné vědět, jak v takovém případě správně reagovat. „Hlavní je nestrhávat řízení, náraz do zvířete sice bude silný, nicméně ne tolik, jako do stromu nebo do protijedoucího automobilu. Začněte brzdit, pokud dojde k nárazu, pokuste se zvíře trefit středem vozu, aby deformační zóny lépe tlumily váš náraz,“ radí Konečná. Pokud řidič lesní zvěř uvidí, měl by vypnout dálková světla a mít na paměti, že zvěř chodí ve skupinách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, lesní zvěř, havárie, dopravní nehoda, okres Náchod, Lucie Konečná, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za 24 hodin 11 srážek se zvěří, podobných nehod v kraji stále přibývá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.