Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilec na Babetě v Červeném Kostelci ujížděl policistům

Policisté v Červeném Kostelci chtěli zastavit řidiče na mopedu, který podezřele kličkoval po silnici. Řidič se snažil hlídce ujet, ale marně. Policisté pětadvacetiletému muži naměřili více než dvě promile alkoholu v dechu. Před jízdou vypil pět piv a tři deci tvrdého alkoholu.

Policisty v Červeném Kostelci zaujal řidič na mopedu, který kličkoval po silnici v ulici Strmá. „S použitím výstražných světel a nápisu STOP ho vyzvali k zastavení. Babetista nejprve zastavil, ale vzápětí začal ujíždět. Vydal se po ulici Náchodská, dále různými uličkami, kde projel i jednosměrkou a nakonec ztratil orientaci, najel do areálu jedné firmy, kde kvůli plotu již nemohl dále pokračovat. Z babety seskočil a chtěl se dát na útěk. Neměl však kam, tak se zastavil, zvedl ruce nad hlavu a začal s hlídkou spolupracovat,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová. Pětadvacetiletý muž u sebe neměl žádné doklady a ukázalo se, že ani není držitelem řidičského průkazu.

Dechová zkouška u motoristy navíc ukázala přes dvě promile alkoholu v dechu. Muž se následně přiznal, že se před jízdou posilnil pěti pivy a přibližně třemi dcl tvrdého alkoholu.

„V rejstříku trestů má již tři záznamy o uložení zákazu řízení všech motorových vozidel,“ dodává mluvčí. Muži teď za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až roční vězení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, Babeta, Červený Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec na Babetě v Červeném Kostelci ujížděl policistům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.