Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Novém Městě nad Metují nohu z plynu. Město má nový radar, který bude přemísťovat

Nové Město nad Metují má nový silniční radar, který může Městská policie umístit na osm různých stanovišť. Řidiči ovšem nepoznají, jestli je stanoviště momentálně prázdné, nebo jestli na něm měřící zařízení právě kontroluje rychlost.

Ve městě a v okolí můžete nově najít osm skříní, ve kterých může, ale i zrovna nemusí být silniční radar. Součástí je i alarm, který má varovat před neoprávněnou manipulací. Spustí totiž při každém otevření skříně. Stanoviště radaru se mění po několika dnech.

„Na začátku si všechna stanoviště rovnoměrně projedeme. A podle výsledků, kde bude překračování rychlosti největší, tam potom bude radar umístěn nejčastěji," uvedl velitel městské policie Miloš Kratěna pro Český rozhlas. Měřící stanoviště jsou v ulicích Nahořanská, Náchodská, Dobrušská, Halínská, T. G. Masaryka a v okolních obcích Nahořany, Bohuslavice a Provodov-Šonov.

Podle vedení města není cílem radaru vybrat co nejvíce peněz na pokutách, ale zklidnit dopravu na místech, kde řidiči nerespektují maximální povolenou rychlost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec | Zdroj Český rozhlas Hradec Králové

Štítky radar, Nové Město nad Metují, Tomáš Garrigue Masaryk, Český rozhlas, obecní policie, Nahořany, Bohuslavice, Provodov-Šonov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě nad Metují nohu z plynu. Město má nový radar, který bude přemísťovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.