Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po rekonstrukci se dnes rozjela lanovka z Velké Úpy na Portášky

Po zhruba dvouměsíční rekonstrukci se dnes rozjela lanovka z Velké Úpy na Portášky. Zanedlouho lanovou dráhu začnou využívat návštěvníci nové turistické atrakce.

„Prováděli jsme rozsáhlou rekonstrukci lanovky a její elektročásti. Snažili jsme se to udělat tak, aby to bylo připravené na otevření herní krajiny Pecka 21. července,“ uvedl Petr Hynek ze SkiResortu Černá hora.

Nová krkonošská atrakce má přitáhnout do této části horského střediska rekreanty a turisty. Výstavba naučné stezky u Portášovy boudy nedaleko horní stanice lanovky nad Velkou Úpou bude stát 40 milionů korun. Bude mít více než deset stanovišť s dřevěnými sochami znázorňujícími charakteristická zvířata, hmyz nebo ptáky Krkonoš. Radnice Pece pod Sněžkou při přípravě spolupracovala se Správou Krkonošského národního parku. Herní krajina bude složena ze tří celků: vodní svět, svět v korunách stromů a luční část. Jedna část vznikne na louce, druhá v lese a třetí na rozhraní lesa a louky.

Herní krajina nazvaná Pecka, do které bude vstup zdarma a bude otevřená celou letní sezonu, vzniká díky přeshraniční česko-polské spolupráci. Česká část bude zaměřena na přírodu Krkonoš a polská, která vznikne na Karpaczi, na kulturu a historii Krkonoš. Areály na sebe budou vzájemně odkazovat. Projekt má společně propagovat obě lokality jako jednu turistickou destinaci Krkonoš.

Autoři | Foto Honza Groh (Jagro) – Vlastné dielo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8302219

Štítky lanovka, hory, provoz, turistika, lanová dráha, rekonstrukce, Velká Úpa, Portášovy Boudy, Krkonoše, Správa Krkonošského národního parku, Černá hora, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po rekonstrukci se dnes rozjela lanovka z Velké Úpy na Portášky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.