Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Se sobotním ránem začnou jezdit opět autobusy z Náchoda a Hronova do Polska

Od zítřejšího rána bude obnoven provoz dvou autobusových linek, které propojují Náchod, Hronov a polské příhraniční město Kudowa Zdrój. Od poloviny března spoje končily kvůli epidemii koronaviru a uzavření hranic na posledních zastávkách české straně hranic.

Omezení a kontroly na hranicích mezi Českem a Polskem skončily v noci z neděle na pondělí. „Autobusy z Náchoda a Hronova do Kudowy Zdrój a zpět budou jezdit každý den v dvouhodinových intervalech," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS).

Od 4. července začne jezdit i cyklobus mezi Náchodem a polským městem Karlow. Cyklobus bude jezdit o letních prázdninách denně, v září už bude omezen jen na víkendy.

Současné obnovení spojení do Polska je posledním krokem k návratu autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji ke stavu před vypuknutím epidemie.  

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky autobus, Polsko, Kudowa Zdrój, Náchod, Hronov, cyklobus, koronavir, pandemie covidu-19, Martin Červíček, ODS, Česko, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se sobotním ránem začnou jezdit opět autobusy z Náchoda a Hronova do Polska  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.