Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drogy a alkohol za volantem opět v hlavní roli. Hned tři řidiči na Trutnovsku takto riskovali

V průběhu včerejšího odpoledne a večera nachytali policisté na Trutnovsku hned tři hříšníky, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek. Mezi nimi byla i žena, která nadýchala přes 2 promile a nikdy nevlastnila řidičák. Ten neměl ani zdrogovaný řidič jiného vozu.

Nejdřív policisté zastavili v Dolní Olešnici 31letého muže. Upozornil na sebe svým specifickým stylem jízdy. Policistům hned došlo, že není něco v pořádku. To následně potvrdil i test na drogy, který vyšel pozitivně. „Policisté navíc zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění,“ říká policejní mluvčí Lukáš Vincenc.  

Na dalšího provinilce narazili vpodvečer v Trutnově. 59letému řidiči prokázala provedená dechová zkouška 0,33 promile alkoholu. Další jízdu mu policisté zakázali „Oběma nyní za dopravní přestupky hrozí ve správním řízení pokuta a zákaz řízení,“ dodává mluvčí.

Do třetice se pod drobnohled policistů dostala 33letá žena. K jízdě pod vlivem alkoholu se přiznala. Navíc nikdy neměla řidičák. Podle prvotního zjištění měla s autem jezdit různě po Trutnově kolem osmé hodiny večer a pak auto odstavit u jedné z chatek na okraji Trutnova. „Policisté na ženu narazili v rámci hlídkové činnosti, když prověřovali oznámení právě o pohybu zmíněného vozidla,“ říká Vincenc.

Při dechové zkoušce jí bylo naměřeno 2,09 promile alkoholu. V případě uznání viny a odsouzení, hrozí ženě z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Ohodnoť článek

Foto Adéla Cinklová

Štítky policie, drogy, alkohol, řidič, Trutnovsko, vězení, auto, risk, okres Trutnov, Trutnov, Dolní Olešnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogy a alkohol za volantem opět v hlavní roli. Hned tři řidiči na Trutnovsku takto riskovali  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.