Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie v Hradci Králové kontrolovala řidiče. Během jednoho dne narazila na tři pod vlivem drog

Policie se v posledních dnech zaměřila na řidiče a dopravní kontroly. Velké překvapení na ně čekalo v Hradci Králové. Zda za 24 hodin narazili na tři pod vlivem drog. Nejmladšímu bylo teprve jednadvacet let.

Právě nejmladšího řidiče zastavila hlídka v půl jedenácté dopoledne u vlakového nádraží. „Řidič jel v automobilu značky Dacia Dokker,“ popisuje mluvčí policie Lucie Konečná. Sice nenadýchal žádný alkohol, ale vyšel mu pozitivní test na Canabis.

Druhý řidič byl jednatřicetiletý muž v autě Alfa Romeo. Toho policie namátkově zastavila večere v centru města. Ani v tomto případě nebyl test na alkohol pozitivní. Na druhou stranu… Pozitivní výsledek měl na Amfetamin.

„Třetím hříšníkem byl čtyřiatřicetiletý řidič, kterého policisté zastavili v odpoledních hodinách opět v centru Hradce Králové k provedení testu, který skončil opět pozitivně na látku Canabis,“ dodává Konečná. V tomto případě už se řidič s policií moc dobře znal. Za podobné přestupky už byl několikrát stíhán.

Všechny tři případy se budou nadále řešit ve správním řízení. Mužům nepomohlo ani to, že se všichni dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření.

30 řidičů pod vlivem drogy od začátku měsíce

„I když by se někomu mohlo zdát, že tři řidiči přistižení pod vlivem návykové látky během jednoho dne není tak vysoké číslo, je potřeba si uvědomit, že policisté nestaví každé auto. A v tomto případě představují tito tři řidiči, opravdu vysoké číslo,“ dodává mluvčí.

V Královéhradeckém kraji policie od začátku měsíce narazila rovnou třicítku řidičů pod vlivem návykové látky. V průměru to vychází na již zmiňované tři řidiče denně v rámci celého Královéhradeckého kraje.

V těchto dnech je tak policie zapojena do bezpečnostní akce. Ta se zaměřuje právě na požívání návykových látek před jízdou. „Apelujeme proto na všechny řidiče, rozmyslete si velice dobře, zda po požití návykových látek, mezi které se řadí i alkoholické nápoje, usednete za volant svého vozidla,“ dodává Konečná.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, droga, řidič, test, Hradec Králové, přestupek, správní řízení, drogy, Lucie Konečná, Alfa Romeo, Dacia Dokker, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Hradci Králové kontrolovala řidiče. Během jednoho dne narazila na tři pod vlivem drog  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.