Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V hradeckém kraji se zítra vrátí většina vlakových spojů na železnici

V Královéhradeckém kraji se od zítřejšího dne vrátí na své trasy většina dočasně zrušených vlakových a některých autobusových spojů. Kraj postupně ruší mimořádná opatření ve veřejné dopravě vyhlášená kvůli epidemii koronaviru. Cestování se i nadále řídí přísnějšími hygienickými pravidly.

"Reagujeme na zvýšenou opětovnou poptávku po přepravě související s obnovováním provozu obchodů, průmyslové výroby a služeb. Nadále zůstávají omezené školní spoje, turistické linky a vybrané spoje, které na páteřních linkách zahušťují interval spojení," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS).

Další vlna rozvolnění opatření v dopravě přijde od pondělí 25. května, kdy provoz obnoví další autobusové a vlakové spoje, včetně cyklobusů. "Děje se tak v souvislosti s otevřením ubytovacích zařízení, hradů a zámků zejména v turistických oblastech. Veřejná doprava se také přizpůsobí částečnému obnovení školní docházky," uvedl Michal Friček z kanceláře hejtmana.

Koncem května tak bude veřejná železniční doprava v hradeckém kraji oproti normálu omezena jen o sedm procent a rozsah omezení v autobusové dopravě bude odpovídat potřebám školní dojížďky. Aktuální informace o vlakovém a železničním spojení lze najít na webu.

Autoři | Foto cd.cz

Štítky ČR, automobilová, železnice, správa, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji se zítra vrátí většina vlakových spojů na železnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.