Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ode dneška se začíná do autobusu nastupovat předními dveřmi a jezdit za své

Odedneška Královéhradecký kraj částečně vrátil jízdu linkovým autobusem do normálu. Cestující nastoupí předními dveřmi a nakoupí jízdenku u řidiče. Stále však jezdí omezený počet autobusů i vlakových spojů. Zároveň je třeba dodržovat hygienická opatření.

„Původně jsme chtěli nástup předními dveřmi umožnit už po Velikonocích. Po dohodě s dopravci jsme ho ale odložili,“ řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Odedneška už ale předními dveřmi nastoupíte. 

Stáje je třeba dodržovat hygienická opatření. Všichni cestující musí mít zakrytá ústa a nos rouškou, šálou či šátkem. Pokud je to možné, měli by udržovat minimálně metrové rozestupy a sedět jednotlivě. Zároveň je třeba nastupovat předními dveřmi jednotlivě. 

Počet spojů je stále omezen 

Počet spojů linkových autobusů je stále omezen zhruba o 15 procent. V případě vlakové dopravy se jedná zhruba o 30 procent. Toto omezení a plné obnovení všech spojů kraj plánuje obnovit začátkem května. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ICOM transport

Štítky doprava, platba, jízdenky, autobus, vlak, Královéhradecký kraj, linkové spoje, jízdní řád, Velikonoce, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška se začíná do autobusu nastupovat předními dveřmi a jezdit za své  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.