Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kolona kamionů k česko-polské hranici v Náchodě, je až od Hradce. Odbavuje se maximálně 6 kamionů za hodinu

, aktualizováno 17. března 2020, 15:02

Hraniční přechod v Náchodě zažívá nápor kamionů i osobních aut. A to vše kvůli důkladným kontrolám z polské strany. Doprava směrem na Náchod kolabuje. Kolona směřuje už od Hradce Králové. S několika mezerami na průjezd v křižovatkách, je dlouhá až 42 kilometrů.

Fronty se tvoří kvůli znovuzavedeným kontrolám mezi Polskem a Českou republikou.  Hraniční přechod Náchod – Kudowa Zdrój, je totiž v Královéhradeckém kraji jediným otevřeným přechodem.

Kvůli zavedenému opatření se vytvořila kolona kamionů, která je souvislá od Náchoda, až k Hradci Králové. „Měří několik desítek kilometrů. Policejní hlídky regulují dopravu v Náchodě a na výjezdu z Hradce Králové u ČKD, odklánějí dopravu na jiné hraniční přechody,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Délky kontrol jsou různé, záleží na počtu lidí sedících v autě. Na hranicích jsou policisté, vojáci i zdravotníci. Lidem se tu měří teplota a kontrolují se dokumenty. Hranici můžete překročit jen s výjimkou. Mají ji buď řidiči přepravující zboží a nebo ti, kdo pracují na druhé straně hranice. Podle našich informací odbaví polská strana, pouze 5 - 6 kamionů za hodinu.

Kdo tedy nepotřebuje přes hranice s Polskem a míří do Náchoda, je lepší se vydat po silnicích nižších tříd. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kolona, dopravní kolaps, hranice, Náchod, Černožice, ČKD, Hradec Králové, hraniční přechod, Polsko, Česko, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolona kamionů k česko-polské hranici v Náchodě, je až od Hradce. Odbavuje se maximálně 6 kamionů za hodinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.