Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nebezpečné předjíždění ve Vidochově zůstane bez trestu. Řidiče policie nenašla

Celá situace se stala už 20. ledna v levotočivé zatáčce na silnici I/16 mezi Novou Pakou a obcí Horka u Staré Paky. Řidič osobního auta začal nebezpečně předjíždět kamion a tím ohrozil ženu v protijedoucím vozu. Díky kameře v autě vše natočila a záznam předala na policii. Ani tak se řidiče nepodařilo najít.

„I přes jeho intenzivní šetření a odborná zkoumání zajištěného originálního kamerového záznamu se nepodařilo, a to z důvodu jeho špatného rozlišení, ustanovit protijedoucí motorové vozidlo spolu s jeho řidičem,“ řekl mluvčí policie Aleš Brendl.

Policie má k dispozici i svědectví řidiče kamionu. Dokonce se přihlásil i další řidič, který tudy v danou chvíli projížděl. I přesto se však řidiče najít nepodařilo, případ se tak odložil.

Za nebezpečný manévr hrozila řidiči pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

V zatáčce by se mohlo předjíždění zakázat

„Na základě komplexního vyhodnocení podali dopravní policisté na Ředitelství silnic a dálnic ČR podnět k místní úpravě silničního provozu na silnici I. třídy číslo 16 v katastru obce Vidochov ve směru na obec Horka u Staré Paky,“ dodává Brendl.

V současné době je v nepřehledné zatáčce přerušovaná čára. Toho velice často využívají riskující řidiči, kteří tak ohrožují sebe i ostatní řidiče. Nově by tu mohlo být předjíždění zakázáno dopravní značkou a plnou čárou po celé délce zatáčky.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nebzpečené, předjíždění, pátrání, Nová Paka, jičínsko, policie, bezohledný řidič, Horka u Staré Paky, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečné předjíždění ve Vidochově zůstane bez trestu. Řidiče policie nenašla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.