Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stále platí varování před silným větrem. Řidiči musí být opatrní hlavně v horských oblastech

V Krkonoších a v Orlických leží na některých silnicích ujetá vrstva sněhu, na Trutnovsku a Rychnovsku rozbředlý sníh. Zvláště opatrní by měli být řidiči v lesních úsecích na Jičínsku, kde je mohou překvapit popadané stromy nebo větve, vyplynulo z ranního hlášení Ředitelství silnic a dálnic. Silničáři varovali také před silným nárazovým větrem, na horách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Ráno bylo v hradeckém kraji většinou zataženo až oblačno, na většině území sněhové přeháňky, pod 300 metrů smíšené. Teploty se pohybovaly těsně nad nulou, na horách bylo kolem minus čtyřech stupňů Celsia.

Meteorologové pro dnešek předpovídají pro Královéhradecký kraj proměnlivou oblačnost, sněhové přeháňky, postupně i pod 400 metrů srážky smíšené nebo dešťové. K večeru by mělo srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty budou nad nulou, mezi třemi až šesti stupni, v 1000 metrech na horách kolem minus dvou stupňů. I dnes by měl vát silný vítr, v nížinách s nárazy až 70 kilometrů v hodině, na horách 90 kilometrů v hodině.

Výstraha před silným větrem v Královéhradeckém kraji platí až do dnešní páté hodiny odpolední. 

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky ČR, silnice, počasí, sjízdnost, Královéhradecký, vichřice, Krkonoše, Ředitelství silnic a dálnic, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále platí varování před silným větrem. Řidiči musí být opatrní hlavně v horských oblastech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.