Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Doprava do Špindlerova Mlýna a Pece kolabovala i dnes, policisté museli omezit provoz

Doprava do lyžařských středisek Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou dnes opět zkolabovala. Policie po 11:00 omezila provoz na příjezdových komunikacích. Kolony se tvořily také v Janských Lázních. Situace se zklidnila po 15:00, řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková. Nejhorší situace byla mezi 11:00 a 14:30, kdy se tvořily nejdelší kolony. Opakovala se situace z neděle.

"Také dnes jsme museli přistoupit k omezení na přístupových trasách do obou středisek. Šlo o preventivní a dočasné opatření. Policejní hlídky rovněž monitorovaly dopravní situaci v Janských Lázních," řekla Vlčková.

Dopravu na příjezdu a ve střediscích regulovaly posílené policejní hlídky. Turisté a návštěvníci hor dopoledne ve Špindlerově Mlýně a v Peci pod Sněžkou zaplnili všechna parkoviště. Po dobu trvajícího omezení mohli do středisek pouze složky integrovaného záchranného systému (IZS), autobusy a ubytovaní lidé. Problémy s parkováním byly také v Janských Lázních.

Krkonošská zimní střediska každoročně v období na přelomu roku zažívají nejvyšší návštěvnost. Silnice před koncem roku zaplňují auta "jednodenních" turistů a také těch, kteří přijíždějí do hor strávit konec roku a oslavit příchod roku nového.

Autoři | Foto Liberecká drbna

Štítky ČR, počasí, rekreace, automobilová, Krkonoše, 2.VERZE, Špindlerův Mlýn, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava do Špindlerova Mlýna a Pece kolabovala i dnes, policisté museli omezit provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.