Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dálnice D11 z Trutnova do Polska má konečně územní rozhodnutí

Stavební úřad Trutnov vydal ve středu územní rozhodnutí na stavbu dálnice D11 v úseku z Trutnova na státní hranici s Polskem. Rozhodnutí ale zatím není pravomocné.

 "Na úsek se již nyní zpracovává dokumentace pro stavební povolení a v případě nabytí právní moci územního rozhodnutí bychom chtěli už v příštím roce zahájit výkupy pozemků," uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Radek Mát.

D11 z Prahy do Hradce Králové a na státní hranici s Polskem začal stát budovat v roce 1978 a od roku 2017 dálnice končí v Hradci Králové. Ve výstavbě jsou dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře o celkové délce 22,4 kilometru. Z plánovaných 154 kilometrů dálnice se jezdí zhruba po 91 km.

Úsek D11 z Jaroměře na státní hranici o délce 40,8 kilometru je rozdělen na úseky Jaroměř - Trutnov a Trutnov - hranice. U úseku z Jaroměře do Trutnova ŘSD také žádá o vydání územního rozhodnutí, vydáno by mohlo být v prvním pololetí 2020. ŘSD také pro oba úseky letos zadalo práce na projektování dokumentace pro stavební povolení. Stavba by mohla začít v letech 2024 až 2025.

V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3. Poláci by podle dřívějšího Mátlova vyjádření mohli být se svou dálnicí na hranicích v letech 2022 až 2023, tedy zhruba o pět let let dřív než česká strana.

Dálnice D11 z Hradce Králové až na hraniční přechod do Polska v Královci na Trutnovsku by měla být podle nedávného prohlášení ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO) hotová do konce roku 2028. To je o tři až čtyři roky déle, než uváděl Kremlíkův předchůdce v ministerském křesle Dan Ťok (za ANO).

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, dálnice, D11, TABULKA, Trutnov, Polsko, státní hranice, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, Hradec Králové, Jaroměř, Vladimír Kremlík, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D11 z Trutnova do Polska má konečně územní rozhodnutí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.