Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V hradeckém kraji posílí dopravci před Vánoci vlaky i autobusy

Nové jízdní řády vlaků a autobusů přinesou od neděle 15. prosince v Královéhradeckém kraji například posílení železničního spojení z Náchodska nebo nové přímé autobusové spojení z Kostelce nad Orlicí na všechny směny do automobilky v Kvasinách na Rychnovsku. V turistické sezoně bude posíleno vlakové spojení z Trutnova do polské Sędzisławi na všechny dny v týdnu, sezona se protáhne až do konce září. ČTK to dnes sdělilo hejtmanství.

"Nové vlakové spojení a posílení spojů z Náchodska zavádíme v reakci na rostoucí poptávku cestujících. Chceme odlehčit přetížené autobusové spojení na trase Hradec Králové - Náchod a poskytnout cestujícím možnost dostat se včas na železniční koridor v Chocni, odkud mohou pohodlně cestovat na Prahu nebo na Moravu," uvedl první náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS).

Na železnici patří k nejvýznamnějším změnám zavedení nového přímého spěšného vlaku Dobrošov, který zajistí spojení Broumova s Hradcem Králové. Spěšný vlak pojede přes Náchod s příjezdem do krajského města v 07:36. Přímý rychlík z Meziměstí do Prahy, který přijede do Hradce Králové před 06:00, nahradí spěšný vlak z Broumova do Starkoče, kde budou přípoje na vlaky do Hradce Králové a do Prahy. Od 15. prosince posílí také spěšné vlaky mezi Náchodem a Chocní.

V novém autobusovém jízdním řádu se vedle posílení spojení z Kostelce nad Orlicí do Kvasin objeví také nové páry spojů na trase Nové Město nad Metují - Deštné v Orlických horách a na trase Borohrádek - Týniště nad Orlicí. Více přímých autobusů bude také na trase Hradec Králové - Hořice - Nová Paka. Ve všedních dnech nový řád zavede lepší spojení mezi Vrchlabím a krkonošskými horskými středisky.

Podrobné informace ke změnám jízdních řádů mohou cestující nalézt na webu Královéhradeckého kraje.

Autoři | Foto flickr.com

Štítky ČR, doprava, správa, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Vánoce, jízdní řád, Hradec Králové, okres Náchod, Kostelec nad Orlicí, Kvasiny, Praha, Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Náchod, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji posílí dopravci před Vánoci vlaky i autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.