Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Srážka čtyř aut u Semonic má jednu oběť, řidič zemřel v nemocnici

Sobotní srážka čtyř aut u Semonic na Náchodsku si vyžádala jednu oběť. Jeden ze tří zraněných řidičů později zemřel ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Mrtvý řidič ze semonické nehody je již 42. letošní obětí dopravních nehod v Královéhradeckém kraji. Za celý rok 2018 na silnicích v kraji zemřelo 18 lidí.

Nehoda se stala v sobotu před osmou hodinou ráno na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod a Polsko. Nejprve se srazila dvě za sebou jedoucí auta. Jedno z nich pak vyjelo do protisměru, kde v tu chvíli projížděla další dvě vozidla. Silnice byla čtyři hodiny uzavřená a řidiči museli objížďkami po vedlejších silnicích.

Počet mrtvých na silnicích hradeckého kraje bude letos zřejmě nejvyšší od roku 2012, kdy v kraji při nehodách zemřelo 57 lidí. Mezi lety 2013 a 2018 počet obětí trvale klesal. Dosavadních 42 životů vyhaslo při 37 dopravních nehodách. Nejvážnější nehodou v kraji zatím byla v polovině července srážka osobního auta s vlakem na přejezdu v Černožicích na Hradecku, při níž zemřela čtyřčlenná rodina.

Na provoz na silnicích se hodlá zaměřit nový ředitel královéhradecké krajské policie Petr Petřík, který se funkce ujal v pátek. "V královéhradeckém regionu rapidně stoupá počet úmrtí na silnicích," připomněl Petr Petřík při nástupu do funkce.

Autoři | Foto KŘP KHK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Náchodsko, Královéhradecký, silnice, Semonice, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Náchod, Polsko, Hradec Králové, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážka čtyř aut u Semonic má jednu oběť, řidič zemřel v nemocnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.