Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli opravě stanice Jaroměř bude v hradeckém kraji velká výluka

Kvůli rekonstrukci železniční stanice v Jaroměři na Náchodsku bude ve druhé polovině letošního roku v Královéhradeckém kraji rozsáhlá výluka. Potrvá od 24. července do 14. prosince a bude se týkat úseků tratí z Hradce Králové do Liberce a z Hradce Králové do Trutnova a Náchoda. Místo vlaků budou jezdti autobusy. Stanici Jaroměř druhým rokem opravuje Správa železniční dopravní cesty.

Na trati z Hradce Králové do Liberce se výluka týká úseku z Hradce Králové přes Jaroměř do Dvora Králové a do Staré Paky na Jičínsku. Na trati z Hradce Králové směrem na Trutnov a Náchod se výluka týká úseku Hradec Králové - Jaroměř - Česká Skalice. „V provozu bude několik různých linek náhradních autobusů, proto doporučujeme cestujícím, aby věnovali plánování cest přes Jaroměř zvýšenou pozornost," uvedla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

České dráhy předpokládají, že od 22. října budou moci vlaky do stanice Jaroměř vjíždět od Hradce Králové. Náhradní autobusová doprava by pak byla zajištěna jen v úsecích z Jaroměře do Dvora Králové nad Labem a z Jaroměře do České Skalice a Náchoda. Dráhy upozornily, že s výlukami kolem stanice Jaroměř se mírně změní i časy vlaků na tratích Trutnov - Teplice nad Metují a Trutnov - Svoboda nad Úpou.

Rozsáhlá rekonstrukce železniční stanice Jaroměř přijde Správu železniční dopravní cesty na více než 900 milionů korun. Stavbaři udělají nové kolejiště a nová nástupiště, osadí nové zabezpečovací zařízení, vybudují podchod a výtah na nástupiště. Následně se počítá i s opravou nádražní budovy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky železnice, výluka, Královéhradecký kraj, vlak, Jaroměř, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, Správa železniční dopravní cesty, Liberec, okres Náchod, České dráhy, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě stanice Jaroměř bude v hradeckém kraji velká výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.