Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zvěř na silnicích: které úseky jsou nejrizikovější a jak se v případě střetu zachovat

Policisté varují před zvěří na silnicích, v posledních dnech totiž řešili hned několik nehod, kdy zvíře skočilo přímo pod kola aut. Nejčastěji srny potkáte brzy ráno a navečer. Nejrizikovější jsou louky, pole a křoviny.

Právě na jaře by si řidiči měli dát pozor na zvěř na silnici víc než kdy jindy. A to nejen na místech, kde na zvěř upozorňují dopravní značky. Policejní mluvčí Eva Prachařová varuje, že mezi nejrizikovější patří úseky mezi remízky a loukami, konce lesních porostů a přilehlé pole a další méně přehledné úseky, kde by se mohla zvěř schovat. „Když přece jen ke srážce se zvěří dojde, pak je nutné zastavit, nehodu nahlásit příslušnému mysliveckému sdružení nebo policii, aby mohlo být zajištěno odklizení zvěře z místa nehody a další nezbytné úkony,“ informuje mluvčí.

Minulou středu policisté řešili hned dvě podobné nehody. V prvním případě skočila srna pod kola auta BMW mezi Bohuslavicemi a Rohenicemi. Škoda na BMW byla vyčíslena na 80 tisíc korun. Ve druhém případě skočila srna přímo na přední masku vozu Audi, na kterém byla škoda 20 tisíc. Druhá nehoda se stala mezi Hronovem a Žabokrky.

Bohužel neexistuje přesný konkrétní návod, jak se za volantem při srážce se zvěří zachovat. Nicméně odborníci rozhodně nedoporučují strhnout volant mimo silnici. Pravděpodobnost nárazu do stromu nebo převrácení auta je totiž velmi vysoká a nehoda tak může skončit daleko hůř než při přímé srážce se zvěří.

Foto Policie ČR

Štítky zvěř na silnicích, nehoda, srna, Policie ČR, silnice, havárie, BMW, Audi

Zvěř na silnicích: které úseky jsou nejrizikovější a jak se v případě střetu zachovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.