Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rekonstrukce Milety se zase o kousek přiblížila, na stole je pravomocné územní rozhodnutí

Na začátku tohoto týdne mohl stavební úřad v Hořicích ještě obdržet odvolání proti novému územnímu rozhodnutí na křižovatku Mileta, lhůta skončila 13. dubna. Podle informací hořického úřadu však nikdo odvolání nedodal, projekt rekonstrukce jedné z nejfrekventovanější křižovatky v Hradci Králové tak má pravomocné územní rozhodnutí.

Jediným subjektem, který veřejně zvažoval vydané územní rozhodnutí napadnout, byl spolek Kruh pro občanskou společnost (KOS). Ten však na společném jednání, které v minulém týdnu svolal primátor Alexandr Hrabálek, a u jednoho stolu se tak sešli zástupci města, kraje, ŘSD, a právě spolku KOS, městu přislíbil, že se nebude se svými námitkami odvolávat. „Dohoda se spolkem KOS na tom, že během pokračování ve stavebním řízení budeme jejich připomínky dle možností všech zúčastněných dále projednávat a v projektu zohledňovat, samozřejmě stále platí,“ potvrzuje primátor.

Investorem rekonstrukce křižovatky Mileta je ŘSD, město Hradec Králové a Královéhradecký kraj se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě. Radnice má na tyto investice v rozpočtovém výhledu pro roky 2021 a 2022 připravených celkem 90 milionů korun.

Autoři | Zdroj TZ

Štítky MILETA, křižovatka, rekonstrukce, územní rozhodnutí, Hradec Králové, Hořice, Ředitelství silnic a dálnic, Alexandr Hrabálek, Královéhradecký kraj

Rekonstrukce Milety se zase o kousek přiblížila, na stole je pravomocné územní rozhodnutí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.