Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Během akce Speed Marathon jel řidič po D11 rychlostí 205 km/h

Během čtyřiadvacet hodin trvající akce Speed Marathon 2019 policisté v Královéhradeckém kraji zkontrolovali celkem 299 vozidel a zjistili 156 přestupků, z nichž 121 se týkalo porušení rychlosti. Po páté hodině ranní naměřili strážníci v obci Petříkovice (Chvaleč) jednomu řidiči 96 km/h. Rekordman jel večer po D11 rychlostí 205 km/h.

Po páté hodině ranní naměřili policisté u jednoho cizince jedoucího ve vozidle AUDI v obci Petříkovice (Chvaleč) rychlost 96 km/h.

„Opakovaná dechová zkouška prokázala v dechu řidiče přítomnost alkoholu. Řidič dál v jízdě pokračovat nesměl. Za spáchané přestupky uhradil kauci ve výši 10 tisíc korun, a to z důvodu existence reálné obavy, že by se nedostavil k projednání spáchaného přestupku ke správnímu orgánu,“ řekla Magdeléna Vlčková, mluvčí policie.

Rekord na policisty čekal ale až večer. Po dvacáté hodině byla dálničními policisty na D11 jednomu řidiči naměřena rychlost 205 km/h. „Jedná se o nejvyšší naměřenou rychlost v rámci letošní akce Speed Marathon v našem kraji. Událost byla k dořešení předána správnímu orgánu,“ uzavřela Vlčková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, rychlost, Speed Marathon, akce, Dálnice D11, Chvaleč, Petříkovice, Královéhradecký kraj, Audi

VIDEO: Během akce Speed Marathon jel řidič po D11 rychlostí 205 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.