Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vážné dopravní nehody si dopoledne vyžádaly zranění lidí i úmrtí psa

Dvě vážné dopravní nehody zaměstnaly dnes ráno a dopoledne záchranáře na Hradecku. Bouralo se u Českého Meziříčí a Třebechovic pod Orebem. Obě kolize se neobešly bez zranění osob.

První nehoda se stala těsně po sedmé hodině u Českého Meziříčí, kde se čelně střetly dva osobáky. „Na pomoc zraněným vyrazily dvě výjezdové skupiny RZP spolu s lékařem ze základen v Jaroměři a Opočně, zároveň s královéhradeckou leteckou záchrannou službou,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Při nehodě utrpěli středně těžká zranění dva muži (35 a 20 let), kteří ve vozidlech cestovali. Hasiči je museli z vozů vyprostit. Starší z mužů byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice, mladšího pak záchranáři převezli do náchodské nemocnice.

O necelou půlhodinu později přijali operátoři linky 155 oznámení o nehodě nedaleko Třebechovic pod Orebem. Dodávka tam po smyku a nárazu do stromu skončila mimo vozovku. „Přes hrozivě vyhlížející nehodu vyvázli dva muži, kteří v dodávce cestovali, pouze s lehkými zraněními. Zasahující záchranáři je tak po ošetření mohli ponechat na místě. Tolik štěstí neměl pes, kterého ve voze převáželi. Ten při nárazu utrpěl zranění, která nepřežil,“ řekl Novák.

Autoři | Foto HZS KHK, ZZS KHK

Štítky Policie ČR, HZS, záchranná služba, nehoda, úraz, havárie, Třebechovice pod Orebem, České Meziříčí, Královéhradecký kraj, Ivo Novák, Jaroměř

Vážné dopravní nehody si dopoledne vyžádaly zranění lidí i úmrtí psa  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.