Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Vyjížďka na ranvej mohla skončit tragicky, po nehodě zůstal šestnáctiletý spolujezdec v bezvědomí

Jízda po ranveji na bývalém letišti Zábědov na Novobydžovsku mohla skončit tragédií. Osmnáctiletý mladík s čerstvým řidičským průkazem si od svého otce na Nový rok půjčil auto, naložil 3 mladší kamarády a jeli se v podvečerních hodinách projet. Zábava skončila nehodou, po které zůstal šestnáctiletý chlapec v bezvědomí.

Se starším řidičem ve voze jeli dva šestnáctiletí a jeden třináctiletý chlapec. „Řidič po ranveji jel asi 100 km/h, kdy začal pozdě brzdit, vyjel z asfaltové plochy na trávu, kde dostal smyk a narazil pravým bokem do břehu příkopu,“ popsala počínání šoféra mluvčí policie Iva Kormošová.

Jeden z šetnáctiletých chlapců vlivem nárazu upadl do bezvědomí, ostatní mu poskytli první pomoc a zavolali záchranku, která ho s lehkým zraněním převezla do nemocnice. 

„Přivolaní policisté mladého řidiče podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. Na vozidle, u kterého zadrželi z důvodu závad osvědčení o registraci, odhadli škodu na 20 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Nehoda je dále v šetření.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, ranvej, zranění, bezvědomí, Zábědov, havárie

Vyjížďka na ranvej mohla skončit tragicky, po nehodě zůstal šestnáctiletý spolujezdec v bezvědomí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.