Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vlakem až do Polska. Kraj obnovuje přeshraniční železniční dopravu

Královéhradecký kraj obnovuje přeshraniční železniční dopravu z České republiky do Polska. Vlaky na trase Adršpach – Wałbrzych poprvé vyjedou již dnes 28. dubna.

Královéhradecký kraj ve spolupráci s Úřadem maršálka Dolnoslezského vojvodství připravil pro letošní rok na letní sezonu pro cestující veřejnost novinku v podobě mezistátního vlakového spojení. Ve spolupráci s dopravci GW Train Regio a Koleje Dolnośląskie budou pro cestující připraveny nové 4 páry spojů v úseku Meziměstí – Wałbrzych, kdy vybrané spoje jsou trasovány až do Adršpachu.

Od 28. dubna 2018 do 2. září 2018 tak můžete cestovat za polské hranice. Nové spojení slibuje snadnější přístup do Adršpašsko-teplických skal pro občany Polska, ale také možnost pro občany ČR cestovat do Polska.

Paralelně s nově zavedeným spojením bude i nadále provozováno spojení v rozsahu čtyř párů spojů z Trutnova přes Královec, Lubawky, Kamiennou Góru do Sedzisławi. V Sedzisławi jsou dále zajištěny přípoje do polského vnitrozemí. V úseku Kamienna Góra – Sędzisław jsou vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou (do odvolání).

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky doprava, vlaky, výlet, Polsko, Královéhradecký kraj, Česko, Adršpach, Koleje Dolnośląskie, Dolnoslezské vojvodství, Meziměstí, Trutnov, Královec, Lubawka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakem až do Polska. Kraj obnovuje přeshraniční železniční dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.