Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Dálniční policie má na D11 spadeno na řidiče telefonující za jízdy bez handsfree

Řidiči sledující během řízení filmy na tabletu, telefonují bez handsfree, svačí a dokonce čtou knihu. Dálniční policie na východě Čech je ve střehu a připravena takové motoristy bez milosti pokutovat.

Za dva dny dopravní policisté z dálničního oddělení a oddělení silničního dohledu přistihli skoro čtyřicet řidičů, kteří drželi v ruce za jízdy telefon. Za tento přestupek hrozí pokuta od 2,5 do 3,5 tisíc korun a šest bodů. Během dvou dnů policisté udělili řidičům pokuty za skoro sto tisíc korun. Ve správním řízení by jim hrozila pokuta od 4 do 10 tisíc korun.

Policisté také načapali řidiče z ciziny, který řídil kamion na cizí kartu, a dalšího cizince, který řídil osobní vozidlo s přívěsem bez příslušného řidičského oprávnění. V obou případech vozidla policisté zajistili a řidičům uložili kauci, konkrétně sto tisíc a dvacet pět tisíc korun.

U dalších šesti řidičů hlídky zjistily, že nemají zaplaceny předchozí pokuty. Aby mohli tito řidiči pokračovat v jízdě, museli je na místě uhradit. Policisté budou aktivní i nadále.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem PČR

Štítky PČR, dálnice, pokuta, provoz, přestupek, D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policie má na D11 spadeno na řidiče telefonující za jízdy bez handsfree  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.