Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Začíná stavba přeložky silnice na trase Běloves - Velké Poříčí

Silničáři na Náchodsku dneska odstartovali výstavbu přeložky silnice II/303 Běloves – Velké Poříčí. Hotovo by mělo být do konce roku 2026. Silnice by měla odvést dopravu z Malého Poříčí, městské části Náchoda.

Nová silnice o délce 3,65 kilometru se ve směru z Náchoda napojí na silniční síť na okraji městské části Běloves a poté opět před Velkým Poříčím, které spadá pod Hronov. Napojení na silnici I/33 bude v Bělovsi na křižovatce u hypermarketu Albert, kde bude křižovatka nahrazena za kruhovou a stavba bude končit ve Velkém Poříčí napojením na silnici II/303, v místech u autobazaru.

"Bude se jednat o silnici druhé třídy v parametrech silnice první třídy, stejné jako obchvat České Skalice. Součástí přeložky bude okružní křižovatka v Bělovsi, dvě stykové křižovatky ve Velkém Poříčí, přeložky a úpravy sítí a stavba dotčených místních komunikací, cyklostezek a chodníků," uvedl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Součástí stavby nové silnice bude kromě přeložek inženýrských sítí, protihlukových stěn či rekultivací stavbou dotčených ploch také výstavba dvou mostů přes Metuji s délkou přemostění okolo 80 metrů, menšího mostu v trase a nadchodu pro pěší ve Velkém Poříčí. "Součástí stavby bude také výstavba tří opěrných zdí, přeložek dotčených vodovodů, kanalizací, výstavba silničních kanalizací, úprava a přeložky stávajících vodotečí, protipovodňových valů, meliorací," uvedl Lechmann.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/filmvarazsstudio

Štítky Běloves, silnice, Velké Poříčí, ŘSD, výstavba, přeložka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná stavba přeložky silnice na trase Běloves - Velké Poříčí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.