Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradecký dopravní podnik v loňském roce opět přepravil více cestujících

V loňském roce přepravily vozy hradecké MHD 36 570 254 cestujících, což znamená oproti roku 2016 navýšení o 11%, tedy téměř o 4 miliony. Trend zvyšování počtu pasažérů pokračuje i v letošním roce, kdy služby MHD využilo v prvním čtvrtletí přes 7 milionů cestujících.

„Věříme, že další zvýšený zájem o cestování po Hradci Králové s využitím MHD, ponese její další zkvalitnění a to zejména formou obnovy vozového parku při využití zdrojů z dotačních titulů,“ uvedl dopravní podnik v tiskové zprávě.

Hradecký dopravní podnik by se letos měl stát tuzemským lídrem v počtu nasazených elektrobusů do provozu MHD. V Hradci Králové se totiž tento rok pravděpodobně objeví hned 20 elektrobusů, které doplní stávající flotilu těchto vozů. Kromě toho se rozšíření dočká i trolejbusový provoz, kdy bude vůbec poprvé vedle klasických trolejbusů nasazeno devět parciálních trolejbusů. Ty jsou vybaveny bateriemi pro samostatnou jízdu bez trolejového vedení.

V současné době představuje podíl elektrické dopravy ve městě přes 30 % všech výkonů MHD. Po dokončení všech záměrů (nákup elektrobusů, parciálních trolejbusů a dostavba trati ke konečné Pod Strání) by se měl podíl vozidel poháněných na elektřinu zvýšit na rovných 50 %. Nakoupeny budou také nové autobusy a i díky tomu se změní průměrné staří vozového parku z 11 let na 7 let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, MHD, Hradec Králové, cestující, městská hromadná doprava, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký dopravní podnik v loňském roce opět přepravil více cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.