Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Každá pátá dopravní nehoda na Královéhradecku byla minulý víkend se zvěří

Střet se zvěří, tak boural v Královéhradeckém kraji o minulém víkendu každý pátý řidič. Počet těchto nehod stoupl i oproti minulému roku. Nehody se zvěří se obvykle obejdou bez zranění osob, zvířata takové štěstí nemají.

Pětatřicet. Tolik dopravních nehod řešili policisté v Královéhradeckém kraji o minulém víkendu (2. - 4. 11.). Mezi nejčastější příčiny patřil střet se zvěří. Boural takto každý pátý řidič. „I když se zmíněné nehody obešly bez zranění osob, škody přesáhly částku 320 tisíc korun,” objasnila mluvčí policie Lenka Burýšková. Počet těchto nehod mírně stoupl i oproti stejnému období v minulém roce. Od ledna do října se stalo 655 havárií zahrnujících zvěř. Tedy o dvacet tři více než loni.

Nejčastější příčinou nehod za účastí zvěře bývá nepřiměřená rychlost a nepozornost řidiče. Vliv mají také klimatické podmínky, snížená viditelnost či migrace zvířat. „Řidiči by měli dbát při jízdě zvýšené opatrnosti především v rizikových úsecích, kde je předpoklad výskytu zvěře, v lesních úsecích a tam, kde je úsek například označen dopravním značením,” uvedla Burýšková

K opatrnosti nabádají policisté také při východu a západu slunce, kdy bývá aktivita zvěře vyšší. Pokud již střetu se zvířetem nebudete moci zabránit, doporučuje se držet pevně volant, brzdit a udržovat směr jízdy. Pokud byste se zvěři snažili vyhnout, může se stát, že ohrozíte sebe, spolujezdce, či například protijedoucí vozidlo.

Foto pixabay.com

Štítky nehoda, zvěř, doporučení, policie, Královéhradecký kraj, havárie

Každá pátá dopravní nehoda na Královéhradecku byla minulý víkend se zvěří  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.