Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Řidiči v historickém centru Hradce Králové zmatkují a jezdí do protisměru

Víc dopravních značek, než kdy jindy, je teď v historickém centru v Hradci Králové. Uzavřeno je hned několik ulic v blízkosti Velkého náměstí, upraven je dopravní režim. Řidiči často zmatkují a nevědí, kam mají jet.

Ne zřídka se stává, že v uličkách v historickém centru potkáte auto, které tam nemá co dělat a jede v protisměru. Často to ani sami řidiči netuší. Navést by je měly dopravní značky, ale stačí chvíle nepozornosti a přestupek je na světě. 

Od 17. července je kvůli pracím na vodovodu a kanalizaci uzavřena ve dvou etapách ulice V Kopečku, auta tudy neprojedou až do konce listopadu. To je první překvapení, které na řidiče, kteří tudy běžně nejezdí, čeká. Vydat se musí na druhou stranu k Malému náměstí. Vjezd i výjezd je přes Mýtskou ulici, kde provoz řídí kyvadlově semafory. 

Bagry pracují také v Dlouhé a Klicperově ulici, ani tudy řidiči neprojedou a často se u Klicperova divadla otáčejí. V ulicích potom bloudí a hledají cestu. 

Na začátku příštího roku bude rekonstrukce vodovodu a kanalizace pokračovat mezi Svatojánským a Velkým náměstím, to už ulice V Kopečku bude otevřená a ke Grandu se bude sjíždět objížďkou přes Rokitanského ulici. V březnu Vodovody a kanalizace zahájí opravy v Dlouhé a Zieglerově ulici.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky doprava, Hradec Králové, pravidla, řidič, protisměr, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v historickém centru Hradce Králové zmatkují a jezdí do protisměru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.