Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Těžká technika najela v další vlně do ulic hradeckého centra

Pracovníci Vodovodů a kanalizací naběhli do centra Hradce Králové. V plánu mají výměnu kanalizace a s tím jsou spojené také uzavírky silnic. S pracemi se začalo v Dlouhé ulici u Klicperova divadla.

Hradecký VAK zahájil výměnu kanalizace v délce čtyřiceti metrů v Dlouhé ulici, a to v úseku od křižovatky s Klicperovou ulicí až za křižovatku s Radoušovou ulicí. Rekonstrukce bude probíhat do poloviny srpna.

Další stavbou, kterou VAK zahájí v polovině července, je rekonstrukce vodovodních a kanalizačních řadů v ulici V Kopečku. Rekonstrukce bude probíhat v prostoru ulice V Kopečku mezi Velkým náměstím a ulicí Československé armády. Předpokládá se, že stavba bude rozdělena do dvou etap. V první etapě bude plně uzavřen pro dopravu úsek ulice V Kopečku mezi Svatojánským náměstím a ulicí Československé armády. Tato etapa bude provedena do konce listopadu.

Po zimní přestávce na začátku roku 2024 bude zahájena druhá etapa, která bude pokračovat v prostoru mezi Svatojánským a Velkým náměstím. Při této etapě by měla být zachována doprava z Velkého náměstí ulicí Rokitanského, přes Svatojánské náměstí a již zrekonstruovanou částí ulice V Kopečku do ulice Československé armády.

Dokončení druhé etapy je plánováno na duben 2024. Časový harmonogram realizace celé této akce může být ovlivněn průběhem rekonstrukce kanalizačních přípojek v ul. V Kopečku, jež jsou vlastnictvím majitelů napojených nemovitostí a jejichž skutečný technický stav bude zjištěn až v průběhu stavby. Na březen 2024 plánuje společnost VAK HK zahájit rekonstrukci vodovodních a kanalizačních řadů v Dlouhé a Zieglerově ulici. Rekonstrukce v Dlouhé ulici bude pokračovat od křižovatky s Radoušovou ulicí ke křižovatce s ulicí Špitálskou až do ulice Zieglerovy. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky rekonstrukce, doprava, Kopeček, Československá armáda, Velké náměstí, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžká technika najela v další vlně do ulic hradeckého centra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.