Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Rekonstrukce ulice Konecchlumského v Jičíně finišuje. Zvýší bezpečnost dopravy

Oprava ulice Konecchlumského, probíhá v Jičíně už od konce loňského roku. Teď ale práce pomalu končí. Díky zrealizování projektu se zvýší bezpečnost dopravy v oblasti, kterou denně projíždí desítky nákladních aut mířících do průmyslové zóny.

V délce úseku, který byl opravován, byl vybudován nový chodník. Zrekonstruovány byly také stávající chodníky a novou podobu dostala křižovatka do ulice K. Haranta. Vzniklo u ní zelené prostranství se stromy. Osazeno bude lavičkami a odpadkovými koši. Ještě před zahájením rekonstrukce bylo instalováno úsporné veřejné osvětlení. Na realizaci projektu získalo město Jičín podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši téměř dva miliony korun.

Část silnice dostala nový povrch a vznikla na ní i parkovací místa. Zrekonstruováno bylo také schodiště k evangelickému kostelu, opraven byl vodovod a proběhla úprava šachet na stávající kanalizaci.

Prozatím končí stavba u odbočky do ulice Průmyslová. Ještě před třetí etapou, která povede až ke Kobitu, bude potřeba vybudovat novou silnici k firmě Hydra. Tím bude propojena ulice Průmyslová.

Na první dvě etapy oprav získalo město dotaci z MMR z Programu Podpora regionů ve výši 4,4 miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky ulice, Konecchlumského, Jičín, oprava, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ulice Konecchlumského v Jičíně finišuje. Zvýší bezpečnost dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.