Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nad obávanou "třiatřicítkou" létal policejní vrtulník, zaznamenal desítky dopravních přestupků

Náchodští policisté se poslední srpnový pátek zaměřili na dopravu. Ke kontrole provozu na obávané silnici I/33 si přizvali dokonce i policejní vrtulník. V odpoledních a večerních hodinách se šest hodin "dívali na zoubek" neukázněným řidičům z ptačí perspektivy.

Vrtulník létal and silnicemi od Jaroměře až po státní hranici v Náchodě. „Monitoroval jízdu všech vozidel, pozemní hlídky se v návaznosti na něj zaměřily na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, styl jízdy, nebezpečné předjíždění, užití bezpečnostních pásů, technický stav, či dodržování stanovených předpisů pro nákladní vozidla a další,“ uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Řidiči prý policisty opět nepřekvapili, hříšníků v jejich síti uvízlo opět požehnaně. „Za dobu konání akce policisté zaznamenali celkem 28 přestupků, z toho 25 jich vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 10 600 korun. Tři přestupky vzhledem k jejich povaze a závažnosti oznámili k dalšímu řešení příslušnými orgány. V návaznosti na to uložili 2 kauce v celkové výši 15 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Celkem 16 řidičů nerespektovalo nejvyšší povolenou rychlost a vysloužilo si za to na pokutách dohromady 6 200 korun. Čtyři řidiči byli přistiženi při nebezpečném či nedovoleném předjíždění, dva z nich na místě zaplatili blokovou pokutu ve výši 400 korun. Jednání při předjíždění dalších dvou policisté oznámili k dalšímu projednání příslušnými úřady, z toho jeden, než mohl pokračovat v daleké cestě domů, musel složit kauci ve výši 10 tisíc korun.Třikrát policisté odhalili špatný technický stav vozidla, z toho jedenkrát uložili kauci ve výši 5 tisíc korun a přestupek zaslali k dalšímu řízení, zbývající dva provinilce vyřešili blokově za 600 korun. V jednom případě nebyly v pořádku přestávky v jízdě, třikrát řidiči nerespektovali omezení v jízdě pro TIR.  Posledním provinilcem byl cyklista, který si za špatné osvětlení vysloužil 200 korun pokuty.

„Dopravně bezpečnostní akce s vrtulníkem opět ukázala, že kontrola řidičů motorových i nemotorových vozidel je potřebná. Všem řidičům pak policisté přejí, ať dojedou vždy bezpečně  do svého cíle,“ uzavřela Prachařová.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, kontrola, vrtulník, pokuty, kauce, Náchod, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad obávanou "třiatřicítkou" létal policejní vrtulník, zaznamenal desítky dopravních přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.