Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hořicích dnes začala oprava části náměstí. Parkování bude omezeno

Od dnešního dne bude oploceno prvních padesát metrů staveniště na silnici III. třídy, která vede přes hořické náměstí. Práce budou probíhat od spodní části náměstí. Označena bude uzavírka a s ní spojené dopravní značení na objízdných trasách.

Dnes se skryje část dlažby a podkladu na úroveň vrstvy z kamenné pískovcové rovnaniny ve staveništi, které je oploceno. Odstraní se obruby a opraveny budou uliční vpusti. Následně se vymění podkladní vrstvy a položí se nová zádlažba.

Oprava společně s uzavírkou by měla trvat  do 10. října. Řidiči osobních aut, kteří pojedou od severu do Hradce Králové a Jičína a naopak, musí objížďkou po místních silnicích, nákladní auta přes okolní obce po silnicích druhých tříd přes Lanžov a Chlum.

Ode dneška dochází ke změně režimu parkování

V jižní části náměstí Jiřího z Poděbrad zaparkují řidiči jen na hodinu. Za tu dobu si budou moci vyřídit vše potřebné na úřadě, v bance nebo mohou absolvovat nákup v obchodech. Na dodržování nového parkovacího režimu budou dohlížet městští strážníci.

K prokázání času příjezdu je nutné si pořídit jednoduché parkovací hodiny. Ty lze zakoupit v Městském informačním centru. Na parkovacích hodinách musí být označen čas příjezdu a je potřeba, aby byly na dobře viditelném místě v autě pro případnou kontrolu.

Hlavním důvodem opatření je možnost zajištění krátkodobého parkování na náměstí minimálně po dobu opravy hlavní silnice.

Ohodnoť článek

Foto Succo

Štítky oprava, silnice, Hořice, náměstí J. z Poděbrad, parkování, Hradec Králové, Jičín, Lanžov, Chlum, náměstí Jiřího z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích dnes začala oprava části náměstí. Parkování bude omezeno  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.