Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie řeší časté ignorace zákazu přejíždění, řidiči ohrožují na životě nejen sebe

V posledních dnech policisté v Královéhradeckém kraji řešili hned několik případů nebezpečného předjíždění v místech, kde je to zakázáno. Šlo například o cizince, který předjížděl s celou nákladní soupravou, nebo o řidiče BMW, který předjížděl v zatáčce a narazil s autem do skály.

Zatím poslední případ, který policisté zaznamenali, se stal v Doudlebách nad Orlicích – a skončil dopravní nehodou. Šestadvacetiletý řidič už nechtěl dál čekat, proto se rozhodl předjet dvě auta před sebou v místě zákazu předjíždění. „První předjet stihl, ale druhé začalo odbočovat doleva. Přestože strhl řízení vpravo a začal intenzivně brzdit, narazil do zadní části odbočující Hondy. Ta se vlivem střetu přetočila proti směru své jízdy a ve smyku dojela do levého příkopu,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Kdo nehodu zavinil, teď řeší rychnovští policisté.  

Další případ předjíždění na místě, kde je to zakázáno, řešili policisté z Dálničního oddělení z Jaroměře. V Předměřicích nad Labem si všimli řidiče náklaďáku, který ignoroval svislou i vodorovnou značku o zákazu předjíždění. Policisté proto řidiče soupravy nákladního vozidla zastavili.

„Jelikož se jednalo o řidiče cizí státní příslušnosti, vzniklo důvodné podezření, že se řidič bude vyhýbat řízení o přestupku a vymáhání uložené pokuty. Z toho důvodu policisté muži na místě uložili kauci ve výší deseti tisíc korun, kterou následně uhradil. Poté jsme přestupek oznámili ke správnímu řízení v Hradci Králové,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová. Řidiči teď hrozí pokuta do výše vybrané kauce a zákaz řízení na území České republiky až na jeden rok.

Do velmi nebezpečné situace se před několika dny dostal řidič na Trutnovsku, který předjížděl v zákazu a rozbil auto o skálu. „Před sebou neměl dostatečný rozhled a současně nepřizpůsobil rychlost jízdy. Při projíždění prudké zatáčky dostal smyk, vyjel mimo komunikaci, kde auto po přetočení o 180 stupňů narazilo do skály,“ popisuje Iva Kormošová.

Jednatřicetiletý řidič z nehody vyvázl bez zranění, na svém BMW má však škodu zhruba 80 tisíc korun. K tomu mu hrozí pokuta pět až deset tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Nedovolené předjíždění je podle policistů jeden z nejvážnějších dopravních přestupků a hrozí na něj sedm trestných bodů. Ve správním řízení také zmíněná pokuta a zákaz řízení.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, předjíždění, zákaz, pokuta, BMW, skála, Královéhradecký kraj, havárie, Honda, Doudleby, Česko, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší časté ignorace zákazu přejíždění, řidiči ohrožují na životě nejen sebe  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.