Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za novou střechu si řekli půl milionu, doteď je přes dům jen plachta. Hradeckým podvodníkům hrozí vězení

Netradiční způsob podnikání si vybral otec (46) se synem (25) z Hradce Králové. Jejich společnost na výměnu střech uzavřela zhruba desítku smluv. Za zakázky vybrali peníze, ale k samotné opravě nebo výměně střešní krytiny už nedošlo. V jednom případě sundali starou střechu. Do teď dům zakrývá pouze fólie.

„Oběma mužům se klade za vinu, že uzavírali smlouvy o dílo na realizaci či rekonstrukci střech, vybírali zálohy, ale díla vůbec neprovedli. Tím způsobili škodu za více než 1,6 milionu korun,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Během posledního roku se jim podařilo vybrat zálohy od lidí z Hradecka, Pardubicka a Chrudimska. Každý z podvedených zákazníků zaplatil částku od 80 do 520 tisíc korun.  

Největší kšeft uzavřeli se ženou, která na zálohách zaplatila půl milionu korun. Její starou střechu sice sundali, ale to bylo vše. Před posledním odjezdem přes dům přehodili plachtu a od té doby se neukázali. „Na základě znaleckého posudku byla ze zaplacených záloh odečtena částka ve výši přes 220 tisíc korun, která byla prostavěna. Celková škoda se tak vyšplhala na 300 tisíc korun,“ dodala mluvčí.  

Podle policie si museli být oba vědomi toho, že jejich společnost není schopná dodat nové střechy. V době, kdy podepisovali nové smlouvy, byla jejich firma v ekonomické ztrátě. Dokonce jim hrozilo exekuční řízení. Získané peníze muži používali na splacení svých dluhů. 

Oba muži nyní mohou skončit ve vězení. Zákon v tomto ohledu mluví o minimálně dvou letech za mřížemi. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Russell Holden | Pixabay

Štítky policie, střecha, podvodník, Hradecko, Pardubicko, Chrudimsko, vězení, podvod, rekonstrukce, záloha, dům, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, okres Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za novou střechu si řekli půl milionu, doteď je přes dům jen plachta. Hradeckým podvodníkům hrozí vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.