Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V pondělí startuje Mezinárodní týden rovnosti tváří. I letos proběhne převážně online

FEI week, Mezinárodní týden rovnosti tváří, startuje letos už potřetí, a to od 17. do 24. května. Za Českou a Slovenskou republiku je pořádající organizací spolek Be Treacher-collins, který je součástí celosvětové aliance Face equality international, která je také iniciátorem této akce.

„Akce se koná za účelem osvěty rovnosti tváří, upozornění na fakt, že lidé se vzhledovými odlišnostmi stále čelí nerovným podmínkám, kyberšikaně a celkovému nepřijetí společností. Jako každý rok i letos se chystají nové aktivity, s ohledem na celosvětovou pandemii, v online verzi,“ uvedla zakladatelka spolku Be TCS Eliška Staňková.

Do akce se i letos zapojují další organizace jako Debra, Popálky, spolek Ichtyoza, AV minority, Kongenevus CZ-SK. Pro letošní ročník je spuštěná kamínková výzva, kdy jsou po České a Slovenské republice rozmístěné kamínky pomalované logy spolků, jichž se vzhledová odlišnost týká, spolu s hesly #FEIWeek, #rovnosttvari nebo #vicsrdcemnezocima.

Zapojit se ale může každý, ať už malováním, nebo poponesením nalezeného kamínku, či šířením osvěty, co který kamínek (logo) znamená. Druhou ústřední výzvou je selfie challenge. „Pro letošní FEI week aliance vytvořila speciální filtr na Facebooku i Instagramu, jedná se o slogan „Make Face Equality a reality". Po zadání odkazu, budete přesměrováni na příslušnou platformu, vyfotíte se nebo nahrajete video a následně už jen nasdílíte na svoje sociální sítě,“ vysvětluje maminka malé Beátky, která od narození trpí Treacher Collins syndromem. 

I letos navíc organizátoři připomínají spot „Víc srdcem než očima“, který má na YouTube už přes 163 000 shlédnutí. „Otevíráme i diskuse o jinakosti, úskalí a výhody pandemie covid a její odraz na každodenní život lidí se vzhledovou odlišností," dodává Staňková.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Mezinárodní týden rovnosti tváří, BE TCS, FEI week, Slovensko, Eliška Staňková, Facebook, YouTube, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí startuje Mezinárodní týden rovnosti tváří. I letos proběhne převážně online  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.