Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj získal další peníze do třetího kola kotlíkových dotací. Dostane se na 500 žadatelů

Královéhradeckému kraji se podařilo získat další peníze, které rozdělí mezi žadatele ve třetí vlně takzvaných kotlíkových dotací. Celkem bude rozdáno 114 milionů korun. Ty hejtmanství rozdělí mezi necelou pětistovku žadatelů. Peníze z takzvaných kotlíkových dotací mohou žadatelé využít na nákup nového ekologického kotle.

„Uspěli jsme s žádostí o podporu z programu Nová zelená úsporám. Získané prostředky využijeme na poskytnutí dotací žadatelům, kteří v zatím poslední vlně splnili všechny podmínky, ale kvůli nedostatku finančních prostředků skončily jejich žádosti v zásobníku. Jedná se o 484 žadatelů,“ uvádí radní Adam Valenta (Piráti). Příjem žádostí do třetí vlny proběhl v září. Královéhradecký kraj měl původně v plánu rozdat 57 milionů korun. 

Od začátku projektu se v Královéhradeckém kraji podařilo vyměnit na šest tisíc starých neekologických kotlů. Celkem se mezi žadatele rozdalo přes 550 milionů korun. Přestože již od září roku 2022 nebude možné topit v kotlích první a druhé emisní třídy, stále jich využívá velké množství domácností. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky kotlíkové, dotace, Královéhradecký, kraj, finance, výzva, kotel, ekologie, spalování, peníze, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana, Zelená úsporám

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj získal další peníze do třetího kola kotlíkových dotací. Dostane se na 500 žadatelů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.