Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ze dna na vrchol. Hradecký kraj je nejméně zasaženým v republice

Královéhradecký kraj nyní patří k nejméně zasaženým regionům České republice. V kraji za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 36 nakažených. Následuje Karlovarský kraji, kde to bylo 40 nakažených. Nákaza je v hradeckém kraji nejrozšířenější v okrese Rychnov nad Kněžnou, naopak nejméně na Trutnovsku. Vyplývá to z dat, která dnes zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví.

V pondělí v hradeckém kraji přibylo 17 potvrzených případů onemocnění COVID-19, byl to nejnižší pondělní přírůstek nakažených od loňského 31. srpna.  Od začátku pandemie se v Královéhradeckém kraji nakazilo 104.321 lidí, což je 19 procent všech obyvatel kraje. Z nakažených bylo 17.921 lidí starších 65 let. Z nemoci se dosud vyléčilo 101.833 lidí a 1.802 zemřelo.

Lépe než Trutnovsko na tom dnes byl v ČR podle tohoto přepočtu už jen okres Cheb s necelými devíti případy, vyplynulo z dat ministerstva.

V okrese Rychnov nad Kněžnou za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel zhruba 63 případů, přičemž před týdnem to bylo podle tohoto přepočtu 76 případů. Na Jičínsku za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel okolo 51 nakažených, před týdnem 56. V okresech Hradec Králové a Náchod sedmidenní přírůstek na 100 tisíc obyvatel činil zhruba 41 a 19 případů, před týdnem podle tohoto přepočtu na Hradecku a Náchodsku byly nárůsty vyšší, a to 61 a 25. Na Trutnovsku za posledních sedm dní přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel okolo 14 nakažených, před týdnem 27.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji dosud podáno 209.242 dávek vakcíny. Dvě dávky dostalo 56.975 lidí, tedy více než deset procent obyvatel kraje. Očkování v kraji zrychluje, do regionu také proudí více vakcín. V pondělí zdravotníci podali 3884 dávek vakcíny, před týdnem to bylo 3496 dávek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký, kraj, COVID-19, pandemie, statistika, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Rychnov nad Kněžnou, Karlovarský kraj, vakcína, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze dna na vrchol. Hradecký kraj je nejméně zasaženým v republice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.