Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Anonym na dnešek ohlásil střelný útok na školku. Policie po oznamovateli pátrá

, aktualizováno 7. května 2021, 8:30

Anonym na dnešní den oznámil střelný útok ve školce, nespecifikoval, o kterou školku půjde, a tak policie varovala všechny mateřské školy na území České republiky. K výhružce došlo už včera, útok by se měl odehrát dnes.

Už ve čtvrtek došlo k anonymní výhružce útokem na nespecifikovanou mateřskou školu. Policie tedy přijala preventivní opatření. Muži a ženy zákona z Národní centrály proti organizovanému zločinu pracují na vypátrání autora výhrůžky. „Chtěli bychom ubezpečit veřejnost, že policie vyvíjí maximální úsilí k vypátrání autora výhrůžek. Provádíme nejrůznější opatření, jak veřejná, tak skrytá. Předáváme preventivní doporučení,“ uvedli policisté na Twitteru.

Policisté se intenzivně zabývají touto anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na blíže neurčenou mateřskou školku. „V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie jsme přijali preventivní opatření a provádíme úkony směřující k vypátrání autora výhrůžky,“ doplnili policisté na Twitteru.

Policie Královéhradeckého kraje se odmítla k situaci vyjádřit. „Musíte se obrátit na Národní centrálu proti organizovanému zločinu,“ řekla mluvčí Magdalena Vlčková. Nepotvrdila ani to, zda jsou policisté v terénu a dohlíží na jednotlivé mateřské školy.

„U nás ve školce nic neříkali, ale když jsem se to dozvěděla, nechala jsem si děti doma,“ řekla Hradecké Drbně Gabriela Lehetová z Nové Paky. Podle jejich slov není jedinou matkou, která se tak rozhodla. Její manžel nám potvrdil, že si několik jeho kolegů vzalo takzvané ošetřování a s dětmi zůstali také doma.

Podobné výhružky už policie řešila

Výhrůžkami útokem na neurčenou školu se zabývali například před dvěma lety pražští kriminalisté. Policie je zaznamenala na sociálních sítích, autor hrozil střelbou. Policisté proto posílili dohled u škol a informovali vedení. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v této souvislosti upozornil na náklady bezpečnostního nasazení ve výši až statisíců korun, které může stát od pachatelů vymáhat.

Tentokrát se podle mluvčího NCOZ Jaroslava Ibeheje případ týká celé České republiky. "Provádíme celou řadu opatření, která jsou dílem veřejná a dílem skrytá," sdělil mluvčí. Více informací podle něj nemůže policie v tuto chvíli poskytnout.

Koncem května muselo být kvůli hrozbám evakuováno ministerstvo vnitra na pražské Letné. Anonym nahlásil bombu, kterou pyrotechnici nenašli.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky anonym, policie, školka, útok, mateřská škola, Česko, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Twitter, Jan Hamáček, ČSSD, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym na dnešek ohlásil střelný útok na školku. Policie po oznamovateli pátrá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.