Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za krádež železa až na pět let do vězení. Dvojice nakradla deset tun měděného odpadu

Policie vyřešila případ krádeže odpadu z jedné společnosti na Hradecku. Dva zaměstnanci měli ukrást celkem deset tun měděného materiálu a ten následně prodat. Celkem si tak nelegální cestou přišli na jeden milion korun. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let za mřížemi. 

„Na začátku října je pár desítek metrů od firmy zastavila policejní hlídka ke kontrole, při které policisté objevili v zavazadlovém prostoru osm beden s téměř 370 kilogramů měděných odstřižků,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Jelikož muži nedokázali vysvětlit, kde k materiálu přišli, skončili na policejní služebně.  

Ze záznamů bezpečnostních kamer policie zjistila, že náklad ve svém autě mají ze společnosti, ve které pracují. Na staršího muže následně prasklo i to, že takto vykrádali svého zaměstnavatele už od poloviny roku 2019. Celkem si odvezli čtyři desítky várek o celkové hmotnosti přes deset tun.   

Zajímavostí je, že k převážení odpadu používal půjčené auto matky a přítelkyně. On sám totiž neuměl řídit. „Na zaslání peněz za prodaný odpad z výkupny uváděl účet přítelkyně, která mu peníze vyplácela v hotovosti. Proto mu bylo v těchto dnech rozšířeno trestní stíhání o další skutky,“ řekla mluvčí.  

Mladšímu muži hrozí až dvouleté vězení. Starší může za mřížemi skončit i na pět let. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, Hradec Králové, kov, měď, obvinění, odpad, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za krádež železa až na pět let do vězení. Dvojice nakradla deset tun měděného odpadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.