Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zastupitelstvo kraje dalo zelenou stavbě operačních sálů ve Dvoře Králové nad Labem

Už v minulosti rada Královéhradeckého kraje schválila vyčlenění 95 milionů korun na stavbu nových operačních sálů ve Dvoře Králové nad Labem. Návrh však musel projít i hlasováním na jednání zastupitelstva, což se nyní stalo. Hejtmanství tak věří, že stavba začne ještě během letošního roku.

„Věřím, že stavba začne už na podzim,“ upřesnil hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Podle současných plánů se počítá s tím, že samotná stavba bude trvat zhruba rok. V současné době má projekt pravomocné stavební povolení. 

Hejtmanství se ohledně nových operačních sálů dohadovalo dlouhé čtyři roky. Až tento měsíc se vedení kraje domluvilo, že vyčlení 95 milionů korun ze svého rozpočtu. Dalších 20 milionů dostalo hejtmanství darem od majitele královédvorské textilky Juta Jiřího Hlavatého. 

„Osobně jsem se kvůli ní účastnil řady jednání, a jsem proto rád, že jsme se takto rozhodli. Vážím si toho, že pan Jiří Hlavatý náš záměr podpořil finančním darem minimálně ve výši 20 milionů korun," dodal hejtman.  

Dva současné operační sály už technicky nevyhovují, jsou zastaralé a kapacitně nestačí držet krok s moderní medicínou. Ročně je zde provedeno kolem 1.500 operací. „Problémem je zejména jejich dispoziční řešení, které neumožňuje oddělení takzvaného špinavého a čistého provozu. Nelze plnit hygienické požadavky. Výstavba nových sálů je tak opodstatněná a do budoucna taková investice garantuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči pro obyvatele spádové oblasti,“ vysvětluje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sál, opera, nemocnice, Dvůr Králové, stavba, Královéhradecký, kraj, operační sál, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, Jiří Hlavatý, Martin Červíček, ODS, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo kraje dalo zelenou stavbě operačních sálů ve Dvoře Králové nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.